VR avaa uuden verkkokaupan – valikoimaan kuuluvat suositut Brio-junat

VR on avannut Tavaravaunu-nimisen verkkokaupan, jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille elämyksiä myös junamatkan ulkopuolella. Tällä hetkellä Tavaravaunun valikoimaan kuuluu VR:n Brio-juna, VR Transpointin pienoisrekka, Pohjolan liikenteen pelikortit, termosmuki sekä VR:n kierrätetyistä työvaatteista tehty kangaskassi. 

Tavaravaunun tuotteet valmistetaan yhteistyössä suomalaisten ja muiden pohjoismaisten yritysten kanssa. Keskeisinä kriteereinä ovat kestävyys ja laatu. Kangaskassit ovat osa VR:n vastuullisuustyötä: kassit on valmistettu kierrätysmateriaaleista yhteistyössä Globe Hopen kanssa. Kyseessä on kokoelma uniikkeja VR:n tuotteita, joista suurin osa on saatavilla vain Tavaravaunusta.
 
”Asiakkaamme ovat jo pidemmän aikaan toivoneet, että avaisimme verkkokaupan. Erityisesti VR:n Brio-junien perään on kyselty. Nyt voimme iloksemme kertoa, että meillä on kanava näiden ja muidenkin tuotteiden myymiseen ympäri Suomen. Lähdemme liikkeelle kompaktilla valikoimalla, mutta tavoitteena on tietenkin laajentaa ja kehittää palvelua jatkuvasti. Siinä kuulemmekin mielellämme asiakkaidemme ajatuksia ja toiveita”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.
 
Verkkokaupan toimituskulut ovat ilmaisia vähintään 50 euron tilauksiin, muutoin 6,90 euroa. Toimituksen voi tehdä kaikkialle Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta. 

Taustalla kokemusta tuotteita toimittavista verkkokaupoista 

VR:llä on jo osaamista ja kokemusta erilaisia tuotteita tarjoavista ja toimittavista verkkokaupoista oman vr.fi-lipunmyyntikanavan lisäksi. VR avasi vuonna 2012 verkkokaupan 150-juhlavuoden kunniaksi ja viime keväänä 2020 ravintolavaunun tuotteita toimittavan verkkokaupan. Jälkimmäinen avattiin jälleen tänä keväänä ja se on edelleen auki ja toimittaa mm. ravintolavaunun hittiannosta, lihapullia, kotiinkuljetuksella. 

”Olemme kehittäneet pandemian aikana uutta liiketoimintaa ja palveluita. Meille on tärkeää kehittyä jatkuvasti ja kokeilla uutta. Tavaravaunun avaaminen oli luonteva seuraava askel verkkokauppatoiminnassa. Me kaikki käytämme entistä enemmän aikaa verkossa ja uskomme, että tällä saralla on mahdollisuudet vaikka mihin”, sanoo Simola.  
 
Uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta https://tavaravaunu.vr.fi/.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu