VR FleetCare voitti sopimuksen Pääkaupunkiseudun Junakaluston Flirt-sähköjunien telien peruskunnostuksesta

Raidekaluston kunnossapitoyhtiö VR FleetCare on voittanut Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n järjestämän kilpailutuksen Flirt-sähköjunien telien peruskunnostuksesta. Sopimuksen kohteena on 81 junan telien kilometreihin perustuvat määräaikaiskunnostukset. Peruskorjaukset on määrä tehdä vuosien 2024-2030 aikana. Sopimukseen kuuluu myös 4 vuoden optio. VR FleetCare vastaa myös kaluston päivittäisestä operointikunnossapidosta. Flirt-junat liikennöivät Helsingin kaupungin lähijunaliikenteessä. 

"Olemme todella tyytyväisiä, kun onnistuimme jättämään parhaan tarjouksen kovassa kilpailussa. Sopimus on meille strategisesti tärkeä, sillä haemme yrityksenä kasvua tulevaisuudessa etenkin komponenttipalveluistamme. Uskon myös, että pystymme vastaamaan kaluston omistajan tavoitteisiin, joissa komponenttien arvon ja laadun säilyttäminen yhdessä elinkaarikustannusten optimoinnin kanssa nousivat tärkeimmiksi tekijöiksi", VR FleetCaren kaupallinen johtaja Peter Guldbrand kertoo.  

"Telien peruskunnostusten onnistumisella on iso merkitys Junakalustoyhtiön tavoitteille ja olemme tyytyväisiä saadessamme kilpailutuksen onnistuneesti maaliin. Komponenttihuoltojen korkea laatu ja toimitusvarmuus ovat meille kaluston omistajana ensiarvoisen tärkeitä. Seuraavaksi alkavat työt yhdessä VR FleetCaren kanssa huoltojen käynnistämiseksi laadukkaasti ja aikataulussa", Pääkaupunkiseudun Junakalusto Oy:n toimitusjohtaja Veli-Pekka Hakatie sanoo. 

Telien huollot tehdään VR FleetCaren Pieksämäen tuotantoyksikössä, joka on erikoistunut raidekaluston telien kunnostamiseen. Vuoden 2021 aikana avatussa komponenttipalveluita tarjoamassa yksikössä on uudet tuotantolinjat sekä laaja osaaminen erilaisista telityypeistä. Saman katon alla korjataan niin sähkö- ja dieselveturien, sähköjunien kuin matkustajavaunujenkin telit. 

"Näkymät kansainvälisillä komponenttien kunnostusmarkkinoilla ovat hyvät, sillä vastuullisuus ja kiertotalous nostavat päätään myös raidealalla. Olemme VR FleetCarella hakeneet jo kymmeniä vuosia erilaisia ratkaisuja palvelemaan komponenttien elinkaaren pidennystä. Meillä on kustannustehokkaat työskentelytavat ja toimivat prosessit, joiden avulla tarjoamme laadukasta ja kilpailukyistä huoltopalvelua raidekaluston komponenteille. Myös virolainen operaattori Elron luottaa meihin, sillä heidän käytössään olevien Flirt-junien telit on kunnostettu meidän toimestamme jo vuosien ajan", VR FleetCaren komponenttipalveluiden liiketoimintajohtaja Anders Karlsson muistuttaa.  

Teli on raidekaluston merkittävin komponentti liikenteen turvallisuuden ja elinkaarikustannusten kannalta. Kaluston elinkaarikustannuksista telin osuus on yleisesti noin viidennes.  

Lisätietoja medialle:
VR:n mediadesk, puh. 029 434 7123, [email protected]


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu