VR FleetCare – yhtiöitetty raidekaluston kunnossapito hakee nimenmuutoksella voimaa kasvuun

Vuoden alusta VR:n tytäryhtiöksi yhtiöitetty junakaluston kunnossapitoyhtiö VR Kunnossapito Oy tunnetaan jatkossa nimellä VR FleetCare. Uutta nimeä käytetään yrityksen kaikessa näkyvyydessä ja kohtaamisissa.

- VR FleetCare on iskevä ja kansainvälinen nimi, jolla pystymme erottautumaan muista kunnossapitoyrityksistä. VR FleetCare kertoo asiakkaalle, että pidämme huolta ja välitämme heidän omistamastaan kalustosta. Tytäryhtiöstatuksen mukana tuleva etuliite VR muistuttaa asiakkaitamme uuden yrityksen mittavasta historiasta rautatiemaailmassa sekä taustalla olevista isäntäyrityksen leveistä hartioista, toimitusjohtaja Kimmo Soini perustelee nimen valintaa.

Nimenmuutos on yksi osa VR FleetCaren kehityspolkua omana yhtiönä. Yhtiön tavoitteena on tulevina vuosina hakea kasvua muusta raideliikenteestä ja lähialueilta. Raidekaluston kunnossapidon markkina näyttää hyvältä. Kun raideliikenteen osuus koko liikenteestä kasvaa niin samalla myös huoltomarkkina kasvaa.

- Uskomme olevamme kilpailukykyisiä tässä markkinassa ja pystymme hyödyntämään sitä vankkaa operatiivista kokemusta, jota olemme yli sadan vuoden jälkeen kartuttaneet. Meillä on hyvä ymmärrys siitä mitä asiakas haluaa. Haluamme olla asiakkaillemme tärkeä kumppani ja huolehtia heidän kalustostaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kärkiasioitamme yrityksen eteenpäin viemisessä on kehittää älykästä ja ennakoivaa kunnossapitoa sekä tuoda asiakkaillemme tarjolle uusia dataan ja analytiikkaan perustuvia kaluston elinkaaripalveluita, VR FleetCaren kaupallinen johtaja Peter Guldbrand kertoo.

Lisätietoja VR Mediadesk puh. 030 70123

VR FleetCare lyhyesti

Raidekaluston monimerkkihuoltamo VR FleetCare on suomalaisen rautatieoperaattori VR Groupin tytäryhtiö. Tarjoamme asiakkaillemme laadukkaita raideliikenteen kaluston viankorjaus-, huolto- ja elinkaaripalveluita sekä kalustotekniikkaan liittyviä asiantuntijapalveluita pohjoismaissa sekä Baltian alueella.  

Panostamme vahvasti tulevaisuuteen ja toimintaamme ohjaa niin jatkuva kehittyminen kuin uusin teknologia. VR FleetCare työllistää yli 1000 työntekijää ja vuosittainen liikevaihto on noin 200 miljoonaa euroa. 

 

Pidämme huolen siitä, että raiteilla kulkeva kalusto kohtaa asiakkaidemme vaatimukset, älykkäästi ja turvallisesti, aina ja kaikissa olosuhteissa. 

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu