VR Group: Logistiikan kuljetusmäärät kasvoivat

  • VR Groupin toisen vuosineljänneksen liiketulos parani selvästi
  • Rautatiekuljetusten tonnikilometrit kasvoivat 7,6 prosenttia
  • Junalippujen keskihinnat laskivat hieman

Rautatiekuljetusten suoritteet kasvoivat toisella vuosineljänneksellä 7,6 prosenttia ja olivat 2427 miljoonaa tonnikilometriä. Kasvua selittävät metalli- ja kemianteollisuuden kuljetusten kasvu. Kansainväliset rautatiekuljetukset kasvoivat 13,2 prosenttia. Rautatielogistiikan liikevaihto oli 86,4 ja maantielogistiikan 27,0 miljoonaa euroa.

Logistiikan kokonaiskuljetusmäärät kasvoivat vertailukaudesta 3,1 prosenttia. Kuljetettu tonnimäärä oli 10,7 (10,4) miljoonaa. Liikevoitto kasvoi huomattavasti viime vuodesta ja oli 9,8 miljoonaa euroa (4,1).

Logistiikkapalveluiden kysyntä on vahvasti riippuvainen kotimaan teollisuustuotannosta sekä idän talouskehityksestä. Kuljetusmäärien kehitys oli toisella vuosineljänneksellä hyvä. Sekä kotimaan että kansainvälisen liikenteen kuljetetut tonnit kasvoivat.

Junalippujen keskihinta laskussa

Kaukoliikenteessä tarjouskampanjat ja edullisemmat ennakkoliput piristivät myyntiä. Kokonaisuudessaan kotimaan kaukoliikenteen matkojen keskihinta laski vuosineljänneksellä. Yleinen talouden tila ja Venäjän tilanne laskivat matkustajamääriä. Junaliikenteen matkojen määrä oli vuosineljänneksellä 16,6 (16,9) miljoonaa.

Matkojen määrä kasvoi edellisvuodesta 4,1 prosenttia: autoliikenteen matkamäärät kasvoivat 17,5 ja junaliikenteen laskivat 1,4 prosenttia. Allegron matkamäärät laskivat 14,4 prosenttia venäläisten vähennettyä matkustamista Suomeen ruplan heikentyneen kurssin myötä.

Matkustajaliikenteen liikevoitto oli 4,9 miljoonaa, ja se kasvoi hieman vertailukaudesta (4,6). Itsepalvelukanavien osuus kaukoliikenteen lipunmyynnistä kasvoi ja asemamyynnin osuus oli kesäkuussa enää 24,1 prosenttia.

Infrarakentamisen liikevaihto laski hieman

Infrarakentamisen liikevaihto laski vertailukaudesta 7,1 prosenttia ja oli vuosineljänneksellä 78,1 (84,1) miljoonaa euroa. Tilauskanta pysyi hyvänä. Vuosineljänneksen liikevoitto oli 2,3 miljoonaa euroa (1,7).

Liiketulos parani

VR-konsernin liikevaihto toisella vuosineljänneksellä oli 343,0 (356,6) miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen liikevaihto laski 2,1 prosenttia. Vertailukelpoinen liiketulos sen sijaan parani selvästi viime vuodesta ja oli 18,4 (3,6) miljoonaa euroa. Koko vuoden vertailukelpoisen liikevoiton odotetaan pysyvän viime vuoden tasolla ja liikevaihdon laskevan jokin verran.

Lue koko osavuosikatsaus

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu