VR Group lopettaa toiminnan Hyvinkään konepajalla

VR Group lopettaa junakaluston kunnossapidon Hyvinkään konepajalla ensi vuoden loppuun mennessä. Tavoitteena on tiivistää kunnossapitoverkostoa ja saada aikaan useiden miljoonien eurojen kustannussäästöt vuosittain.

Hyvinkään konepajan työt ja henkilöstö siirtyvät muihin kunnossapitoyksiköihin, ja osa töistä mahdollisesti ulkoistetaan. Konepaja suljetaan vuoden 2018 lopulla.

Kaikille Hyvinkäällä asentajatehtäväryhmään kuuluville tarjotaan työtä toisesta kunnossapitoyksiköstä, pääosin Helsingin varikolta. Myös valtaosalle Hyvinkään konepajan toimihenkilöistä tarjotaan uutta työtä.

Organisaatiomuutoksia tulee myös muihin kunnossapitoyksiköihin ja konsernipalveluiden hankintayksikköön.

Kaikkien muutosten seurauksena yhteensä 11 toimihenkilöä irtisanotaan työn vähentymisen vuoksi.

Suunnitelmien taustalla on joukkoliikenteen kireä kilpailutilanne, lippujen hintoihin kohdistuva paine ja siitä johtuva tarve karsia erityisesti tilakustannuksia. VR Groupin kunnossapidon käytössä on tällä hetkellä liikaa tiloja verrattuna töiden määrään.

Marraskuussa alkaneiden yhteistoimintaneuvottelun piirissä oli 970 henkilöä eli kaikki kunnossapitodivisioonassa työskentelevät henkilöt ja osa konsernipalveluiden hankintayksikköä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu