VR Groupin ja Siemensin sähköveturisopimus allekirjoitettu

VR Group ja Siemens allekirjoittivat keskiviikkona 12.2. sopimuksen, jolla sinetöidään joulukuussa julkistettu kauppa 80 uudesta sähköveturista.

– Olemme erittäin tyytyväisiä sopimuksen syntymiseen. Yli kahden vuoden mittaisen hankintaprosessin onnistumista kuvaa se, että missään vaiheessa ei tullut valituksia, toteaa VR Groupin toimitusjohtaja Mikael Aro .

VR-konsernin historian suurimman yksittäisen hankinnan arvo on yli 300 miljoonaa euroa. Sopimukseen sisältyy myös optio enintään 97 veturin lisätilauksesta. Uusia sähkövetureita käytetään sekä matkustaja- että tavaraliikenteessä, ja niillä korvataan vaiheittain 1970-luvulla hankitut neuvostovalmisteiset ensimmäiset sähköveturit.

Uusien vetureiden ansiosta junat kulkevat entistäkin nopeammin ja varmemmin. Vetureiden huippunopeus on 200 km/h. Veturit ovat myös aiempaa energiatehokkaampia. Siemensillä on pitkäaikainen kokemus veturinvalmistajana, ja hankittavat veturit kuuluvat yhtiön uuteen Vectron-tuoteperheeseen. Veturityyppi räätälöidään Suomen olosuhteisiin sopivaksi. Ensimmäinen kymmenen veturin erä tulee Suomeen näillä näkymin vuonna 2017. Laajamittainen sarjavalmistus alkaa vuonna 2018. Koko kalustoerä toimitetaan vuoteen 2026 mennessä.

Veturin teknisiä tietoja sekä tarkemmin veturikaupasta >> 

Lisätietoja: Liikennejohtaja Petri Auno, 040 862 0456

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. Konsernissa työskentelee yli 10 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa.

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu