VR Groupin uusien sähkövetureiden valmistus alkanut Saksassa

VR Groupin uusi sähköveturi valmistuu Saksassa

Ensimmäinen VR Groupin käyttöön tuleva uusi sähköveturi rakentuu parhaillaan Siemensin Münchenin-tehtaalla. VR Group on tilannut Siemensiltä kaikkiaan 80 uutta sähköveturia. Hankinnan arvo on yli 300 miljoonaa euroa. 

Uusi sähköveturi on valmistumassa Saksassa aikataulun mukaisesti. Kun veturin kori on hitsattu, se maalataan VR Groupin väreihin. Sitten vuorossa on varustelu. Koriin asennetaan putkistot, johdot sekä tekniset järjestelmät ja komponentit.

Korin varustelun jälkeen veturin runko nostetaan telien päälle. Telit tulevat Siemensin Grazin tehtaalta Itävallasta. Kun veturi on koottu, vuorossa on vielä käyttöönottotestaus ennen lähtöä tehtaalta. Sen aikana varmistetaan kaikkien veturin järjestelmien toimivuus.

Samaan aikaan kun VR Groupin ensimmäinen uusi sähköveturi valmistuu Saksassa, Siemensin Vectron-veturilla ajetaan testiajoja Suomessa. Testi-Vectron ei vielä täysin vastaa ominaisuuksiltaan VR Groupin käyttöön tulevaa veturia, sillä veturityyppiä muokataan pohjoisen olosuhteisiin sopivaksi.

VR Groupin uuden sähköveturin koeajot Suomessa alkavat suunnitelman mukaan ensi vuoden alussa. Ensimmäisten veturien on määrä kulkea kaupallisessa liikenteessä vuodesta 2017 alkaen. Tavoitteena on, että kaikki 80 veturia on toimitettu vuoteen 2026 mennessä.

Tutustu tarkemmin uuden sähköveturin ominaisuuksiin.

Kuvia uudesta sähköveturista ja veturin valmistumisesta Saksassa.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu