VR haluaa parantaa vammaisten palveluja

VR tekee yhteistyötä monien vammaisjärjestöjen kanssa junakaluston esteettömyyden kehittämiseksi. Esteetön ja sujuva junamatka on uuden kaluston suunnittelun yksi tärkeä tavoite. Junakalusto on pitkäikäistä, mutta esteettömyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota viime vuosikymmenien aikana. Eri vammaisjärjestöt, mukaan lukien Kynnys ry, ovat olleet mukana uuden DuettoPlus-ravintolavaunun suunnittelussa.

Monia toimenpiteitä on tehty ja tekeillä. VR aloitti uuden palvelun viime syksynä: pyörätuolipaikoille on mahdollista saada muiden ravintolatuotteiden lisäksi myös alkoholijuomia. Pendolinojen ravintolavaunuihin saadaan uudet pyörätuolipaikat tämän vuoden aikana. Ensimmäinen uudistettu Pendolino valmistuu lähiviikkoina. Loput junat on tarkoitus saada tämän vuoden aikana liikenteeseen.

Vammaisjärjestö Kynnys järjesti tänään Helsingin ja Tampereen välisessä InterCity-junassa tempauksen, jossa kiinnitettiin huomiota vammaismatkustajien palveluihin. VR ei saanut tietoa järjestöltä tempauksesta etukäteen. Järjestön julkaiseman tiedotteen mukaan VR olisi sulkenut tempauksen vuoksi ravintolavaunun oven. Tämä on virheellinen tieto. Ravintolavaunun ovessa oli tekninen vika, joka huomattiin juuri junan lähtiessä varikolta. Turvallisuussyistä tällainen ovi lukitaan aina ja matkustajat ohjataan käyttämään muita junan ovia. Kukaan ei kontannut junaan, vaan junan konduktööri avusti matkaan nousseita pyörätuolilla liikkuneita matkustajia ravintolavaunuun.

VR on pahoillaan siitä, että ovivika esti matkustajien pääsyn vaunuun suoraan laiturilta. Haluamme jatkaa Kynnys ry:n ja muiden vammaisjärjestöjen kanssa yhteistyötä palvelujen kehittämiseksi. VR:llä on useita erityispalveluja vammaismatkustajille, ne löytyvät verkkosivuiltamme. VR tarjoaa myös erityistä avustuspalvelua, josta lisätietoa täällä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu