VR ja Finnair yhteistyöhön: Allegro-juna osaksi Finnairin kansainvälisiä lentoja

Finnair ja VR aloittavat yhteistyön, jossa Finnairin kansainvälisten lentojen matkustajat voivat yhdistää lentomatkaansa Helsingin ja Pietarin välisen Allegro-junamatkan. Nyt alkava yhteistyö on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Joulukuun alusta lähtien Pietarin ja Finnairin kansainvälisten kohteiden välillä matkustavat asiakkaat voivat yhdistetyn lento-juna-lipun ansiosta kulkea Helsingin ja Pietarin välisen matkan kätevästi nopealla Allegro-junalla. Yhdistelmälipulla matkustaville on päivittäin tarjolla kaksi junayhteyttä kumpaankin suuntaan. Junamatka Helsingin päärautatieaseman ja Pietarin keskustassa sijaitsevan Suomen-aseman välillä kestää 3 tuntia 36 minuuttia, ja viisumi- ja tullitarkastukset hoituvat junamatkan aikana.

Yhdistelmälippu mahdollistaa myös pysähdyksen Helsingissä, mikä tarjoaa erityisesti vapaa-ajan matkustajille erinomaisen mahdollisuuden tutustua Helsinkiin ja sen nähtävyyksiin.

- Allegro-juna täydentää erinomaisesti kahta päivittäistä lentoyhteyttämme Pietariin, ja yhteistyö laajentaa Helsingin lentokentän vaikutusaluetta, Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo.
- Tällainen kahden matkustustavan yhdistelmä tuo lisää joustavuutta asiakkaille, ja sillä voisi jatkossa olla laajempiakin sovellusmahdollisuuksia Suomen kaltaisessa maassa, jossa välimatkat ovat pitkiä, Vauramo jatkaa.

- Tarjoamme nyt yhdessä Finnairin kanssa uuden ja kiinnostavan vaihtoehdon Pietariin ja Pietarista matkustaville, VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro toteaa. – Uskomme tämän houkuttelevan kansainvälisiä matkustajia.

Yhdistelmälipussa junamatka on aina osa Finnairin kansainvälistä lentomatkaa, ja se on myynnissä Finnairin Asiakaspalvelussa ja Finnairin lentoja myyvissä matkatoimistoissa. Matkojen myynti alkaa 1. lokakuuta, ja ensimmäinen lennon ja junan yhdistävä Allegro-vuoro liikennöi joulukuun alussa.

Minimivaihtoaika lennon ja Allegro-matkan välillä on 2 tuntia ja 45 minuuttia. Vaihto hoituu sujuvasti esimerkiksi taksilla Tikkurilan rautatieaseman kautta tai Finnair City -bussilla, jolla matka Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Helsingin rautatieaseman välillä taittuu noin 30 minuutissa.

Tikkurilan rautatieaseman ja Helsinki-Vantaan lentoaseman yhdistävä Kehärata valmistuu ensi vuoden puolivälissä. Tällöin lentoaseman ja Allegro-junan välinen vaihtoyhteys nopeutuu ja sujuvoituu entisestään.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu