VR ja HSL aloittivat uuden matkaketjuyhteistyön - junamatkustaja saa kaupunkipyörän käyttöönsä -20 % etuhintaan

VR ja HSL tarjoavat junamatkustajille uuden kaupunkipyöräedun kesäksi 2023. Junamatkustaja saa nyt HSL-kaupunkipyörien päiväpassin -20 % etuhintaan Helsingissä ja Espoossa, jossa kaupunkipyöräilijän käytössä on 460 pyöräasemaa ja lähes 4600 pyörää.

Kaupunkipyörien päiväpassi maksaa junamatkustajalle 4 euroa (norm. 5 €). Etu koskee koko kaupunkipyöräaluetta Helsingissä ja Espoossa. Junamatkustaja saa itselleen etukoodin VR Matkalla -sovelluksesta, kun hänen ostamansa junamatka alkaa tai päättyy jollekin kaupunkipyöräalueen juna-asemista. Asemalista kattaa kaikki Helsingin juna-asemat ja Espoossa Leppävaaran ja Mäkkylän asemat.

Junamatkustamisen ja pyöräilyn yhdistämisen suosio on kasvanut viime vuosina siinä määrin, että junien pyöräpaikat voivat keskellä parasta sesonkia loppua kesken, joten olemme todella iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme etua kaupunkipyörien käyttöön. Kattava kaupunkipyörätarjonta mahdollistaa todella huolettoman pyörä- ja junamatkan yhdistämisen. Kaupunkipyöräaseman löytää Helsingissä ja Espoossa kätevästi heti juna-asemien läheisyydestä, eikä matkustajan tarvitse miettiä pyörän säilytystä junassa tai määränpäässä”, neuvoo VR:n digitaalisista palveluista ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Marika Schugk.

Kaupunkipyöräilijän päiväpassilla voi tehdä vuorokauden aikana niin monta 30 minuutin pyörämatkaa kuin haluaa. Jos pyörää käyttää yhtäjaksoisesti yli 30 minuuttia, jokainen seuraava alkava puolituntinen maksaa euron. Junamatkustajan etu on voimassa elokuun loppuun saakka. Edun käyttö ja kaupunkipyörien käyttöönotto tapahtuu HSL:n verkkosivuilla.

Kaupunkipyöräpalvelun suunnittelussa yhtenä keskeisenä tavoitteena on ollut juuri muun joukkoliikenteen matkojen osana toimiminen. Onkin mainiota, että voimme tuoda pyörät entistä paremmin tarjolle junalla liikkuville”, kertoo HSL:n kestävän liikkumisen asiantuntija Samuli Mäkinen.

Jos junalla suuntaa pidemmällekin pyöräilylomalle, kannattaa junaan ottaa oma pyörä mukaan. Kaukoliikenteessä pyörää voi kuljettaa InterCity-junissa, taajamajunissa sekä yö- ja autojunissa erikseen varattavilla pyöräpaikoilla. Lähijunissa polkupyörää voi kuljettaa maksutta pyörille merkityissä vaunuissa.

Lisätietoa junamatkustajan edusta löytyy VR:n verkkosivuilla ja ohjeita kaupunkipyörien käyttöön löytyy HSL:n verkkosivuilta.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu