VR jatkaa neuvotteluja Vallilan konepajan myynnistä

VR:n omistuksessa olevan Vallilan konepajan konepajatoiminta on loppunut vuonna 2003 ja alueen kiinteistöistä on sen jälkeen luovuttu systemaattisesti pala palalta. Merkittävin jäljellä oleva maalaamon, kokoonpanohallin ja sähköjunahallin muodostama kokonaisuus on sekä teknisesti, että toiminnallisesti poikkeuksellisen vaativa kehityskohde, jota koskee myös suojelurajoitukset. Kohteelle on etsitty ostajaa, jolla on halu ja kyky kehittää aluetta vastuullisesti.

Myyntiprosessi Vallilan Konepaja-alueesta on aloitettu vuonna 2004 ja erilaisista vaihtoehdoista on käyty keskusteluja useiden toimijoiden kanssa jo vuosien ajan. Alueella on jo toteutunut merkittävä määrä kiinteistökauppoja, joiden tuloksena sinne on rakennettu mm. uusia asuntoja ja liiketilaa.

-Neuvottelut maalaamon, kokoonpanohallin ja sähköjunahallin muodostamasta kokonaisuudesta ovat tällä hetkellä vielä kesken. Kerromme yksityiskohdista tarkemmin, kun neuvottelut etenevät riittävän pitkälle, kertoo VR Groupin kiinteistöjohtaja Ari Mäkinen.

 

Lisätiedot: Viestintäjohtaja Tatu Tuominen, p. 0408625685


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu