VR keskeyttää liityntäbussiliikenteen toistaiseksi 1.5. alkaen

VR on päättänyt keskeyttää liityntäbussiliikenteensä toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi 1.5. alkaen. Liityntäbussiliikenne on kaukojunatarjontaa täydentävää bussiliikennettä Kirkkonummen ja Karjaan sekä Vaasan ja Seinäjoen välisillä pienillä paikkakunnilla.

Keskeytyspäätöksen taustalla ovat koronavirustilanteen vuoksi merkittävästi vähentyneet matkamäärät. Tällä erää viimeiset liityntäbussivuorot ajetaan vappuaattona 30.4, jonka jälkeen liityntäbussiliikenne pysyy keskeytettynä toistaiseksi.

Liityntäbussivuorot ovat kaukojunatarjontaa täydentäviä kuljetuksia, joilla tarjotaan sujuvat yhteydet kaukoliikenteen juniin sellaisilta pieniltä paikkakunnilta, joissa junat eivät pysähdy. Näitä paikkakuntia ovat Kirkkonummen ja Karjaan välillä Inkoo, sekä Vaasan ja Seinäjoen välillä Laihia, Isokyrö ja Ylistaro. Liityntäbussiyhteydet ovat osa VR:n markkinaehtoista liikennettä, joka rahoitetaan kokonaan lipputuloilla. Vaasan ja Seinäjoen välillä junat pysähtyvät jatkossakin Tervajoella.

Olemme jo aikaisemmin kertoneet muun junaliikenteen supistamisesta. Tarkemmat tiedot muutoksista löytyvät verkkosivuiltamme osoitteessa vr.fi/liikennetilanne. Mikäli asiakkaalla on ostettuna matka peruttavaan vuoroon, hän voi peruuttaa lippunsa veloituksetta. Lisätietoa verkkosivuillamme osoitteessa uusi.vr.fi/korona.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu