Kivimiehet ja jalkapallot

VR kuljettaa Huuhkajat terveysturvallisesti junalla jalkapallojen EM-kisoihin Pietariin – myös kivimiehet ovat mukana kannustamassa

VR kuljettaa Huuhkajat erityisluvalla omalla junavuorollaan jalkapallon EM-kisoihin Pietariin. Koronaturvallinen kuljetus toteutetaan osana VR:n ja Palloliiton yhteistyötä. VR on saanut Rajavartiolaitokselta poikkeusluvan rajanylitykseen ja Huuhkajien kuljettamiseen Pietariin. Muutoin Vainikkalan raja-asema pysyy henkilöliikenteeltä toistaiseksi suljettuna. Lisäksi VR kannustaa Suomen maajoukkuetta puvustamalla Helsingin rautatieaseman lyhdynkantajat eli tuttavallisesti kivimiehet kisojen ajaksi Huuhkajien väreihin.  

VR ja Palloliitto aloittivat viime syksynä yhteistyön, joka käynnistyy toden teolla nyt kesäkuussa. Huuhkajat kuljetetaan Pietariin omassa junassa ”koronakuplassa” ilman ylimääräisiä kontakteja. Edes junan henkilökunta ei vieraile pelaajien vaunuissa. Venäjän viranomaisilta on saatu lupa tehdä ylimääräinen pysähdys Repinossa, jotta joukkue pääsee mahdollisimman sujuvasti lähelle leirikeskustaa. 
 
”Suomen jalkapallomaajoukkueen menestyminen ja pääsy EM-kisoihin on kansallisesti merkittävää, minkä kunniaksi asustamme ikoniset kivimiesten lyhdyt jalkapalloilla ja Huuhkajien fanihuiveilla. Haluamme olla kisahuumassa mukana etänä”, kertoo VR:n digitaalisten palveluiden ja markkinoinnin päällikkö Vanessa Lehtinen.  
 
Yhteistyösopimuksen kautta pyritään kannustamaan joukkueita ja kannattajia entistä vahvemmin junaliikenteen käyttäjiksi. 
 
”Haluamme kannustaa joukkueita, faneja ja futisperheitä matkustamaan ympäri Suomen ympäristöystävällisesti. Junalla taittaa mukavasti pidemmänkin pelimatkan, ja ajan voi hyödyntää kuten haluaa; rentoutuen, leffoja katsellen, ravintolavaunun antimia nauttien. Hyvä fiilis ja yhteinen elämys alkaa jo matkalla eikä vasta perillä. Junamatkan myötä saapuu perille virkeänä ja valmiina pelaamaan”, kertoo Lehtinen.    
 
Myös Palloliitolla iloitaan yhteistyöstä ja Huuhkajien junakuljetuksesta Pietariin. Junalla matkustaminen on rentouttavaa, ja se onkin pelaajille lepoaikaa. 
 
”Meille VR:n tavoin ympäristöasiat ovat tärkeitä ja tämän yhteistyön kautta voimme edistää niitä konkreettisesti. On hienoa, että Huuhkajat pääsevät junalla Pietariin, ja saavat mahdollisuuden ladata akkuja ennen tulevia pelejä”, kertoo Huuhkajien joukkueenjohtaja Joonas Vilkki.  


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu