VR lähijunilla pysyvästi edullisemmin – kaikki hinnat -10%

Helsingistä Tampereen ja Lahden suuntaan kulkevien VR lähijunien kaikkien lippujen hinnat laskevat 12.2 alkaen 10 %. Kasvavat matkustajamäärät ja parantunut tehokkuus mahdollistavat pysyvästi edullisemman hintatason. Hinnanlaskun yhteydessä myös VR lähiliikenteen sarjalipun voimassaoloaika tuplaantuu. 

Hinnanlasku koskee kaikkia VR lähiliikenteen lipputuotteita, kaikissa kanavissa ja kaikilla lähiliikenteen reiteillä.  Esimerkiksi aikuisen kertalippu Helsingistä Riihimäelle maksaa jatkossa vain 10,80 € (aiemmin 12,00 €). Aikuisen 30 vuorokauden kausilippu Helsingistä Lahteen maksaa jatkossa 233,10 € (aiemmin 259,00 €).   

- Lähijunien lipunmyynti on siirtynyt uusittuihin, digitaalisiin kanaviin. Samalla matkamäärät kasvavat voimakkaasti ja toiminta on entistä tehokkaampaa. Kasvu ja tehostuminen näkyvät nyt lippujen hinnoissa. Tavoitteenamme on, että jatkossakin yhä useampi valitsee lähijunan, lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä kertoo. 

Kätevimmin VR lähiliikenteen liput voi ostaa VR Lähijunat -mobiilisovelluksesta ja beta.vr.fi -verkkokaupasta. Uusien digitaalisten kanavien osuus on kasvanut jo lähes puoleen kaikista myydyistä lipuista. Lisäksi lippuja on saatavilla myös kaikista VR:n lippuautomaateista, asemien lipunmyynneistä ja kaikilta Suomen 600 R-kioskilta.

12.2. alkaen myös VR lähiliikenteen sarjalipun voimassaoloaika pitenee neljään kuukauteen (aiemmin kaksi kuukautta).   

2017 lähes miljoona matkaa enemmän

VR lähiliikenteessä tehtiin 2017 lähes kahdeksan miljoonaa matkaa, yli 10 %, edellisvuotta enemmän. Matkamäärien kasvu on ollut kiihtyvää etenkin Riihimäki-Tampere- ja Riihimäki-Lahti-reiteillä, jotka tulivat osaksi VR lähiliikennettä kesäkuussa 2017.

VR:n lähiliikenne on osa VR:n matkustajaliikennettä. VR lähijunia ovat D-, G-, R-, T- ja Z-junat Helsingistä Lahden ja Tampereen suuntaan.  Lisäksi VR operoi HSL-alueen lähijunia. Vuosittain lähijunaliikenteessä kulkee yhteensä yli 70 miljoonaa matkustajaa. 

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu