VR lähiliikenne kokeilee uutta, kiinteähintaista Kimppalippua – 29 eurolla matkustaa porukalla koko päivän

Lähijunailu on entistä houkuttelevampaa 1.6. alkaen, kun VR lähijunissa voi matkustaa uudella, kiinteähintaisella Kimppalipulla. Ikärajattomalla lipulla 1-5-henkilöä matkustaa kiinteällä 29 euron hinnalla koko päivän. VR Lähijunat -sovelluksesta ostettavalla lipulla matkata rajattomasti VR lähiliikenteen junissa: R-, G-, T-, D- ja Z-junat kulkevat Helsingistä Lahteen, Riihimäelle ja Tampereelle. 


Lähijunilla matkustetaan paljon työ- ja koulumatkoja, mutta Kimppalippu tarjoaa entistä edullisempaa ja huolettomampaa junamatkustamista erityisesti vapaa-ajan matkustajille. Se sopii erinomaisesti perheille, kaveriporukoille ja muille ryhmille. 


- Lähijunailun suosion kasvaa ja haemme myös koko ajan uusia tapoja edistää sitä. Radanvarrella on paljon tapahtumia ja kohteita, jonne pääsee nopeasti ja helposti junalla. Junalla matkustaminen on myös huoletonta, kun matka-ajan voi hyödyntää haluamallaan tavalla. Kun samalla lipulla voi matkustaa koko päivän, ei aikataulujakaan tarvitse suunnitella liikaa. Tämä on siis erinomainen tuote kesälomalle tai viikonlopun viettoon, kertoo lähiliikennejohtaja Teemu Sipilä


Kimppalipulla matkustaessa syntyy selvää säästöä. Esimerkiksi:


5-henkisen perheen päiväretki Lahteen

  • Matka Helsingistä Lahteen ja takaisin
  • Kertalipuilla kokonaishinta 81,90 € euroa (kaksi aikuista, 11,70 € per lippu ja kolme 7-16-vuotiasta lasta, 5,85 € per lippu)
  • Kimppalipulla koko reissu 29 euroa• Säästöä yhteensä 52,90 €

5-hengen kaveriporukan reissu Hyvinkään Rockfesteille

  • Matka Helsingistä Hyvinkäälle ja takaisin- Lähiliikenteen kertalipuilla kokonaishinta 97,0 € (viisi aikuista, 9,70 € per lippu)
  • Kimppalipulla koko reissu 29 €- Säästöä yhteensä 68 €

 

Liput myyntiin perjantaina 1.6.

Kimppalippua pilotoidaan kesäkuusta syyskuun loppuun (1.6.-30.9.). Lipun voi ostaa haluamalleen päivälle VR Lähijunat -sovelluksesta, jonka saa ladattua helposti sovelluskaupasta. Kuten muutkin lähijunaliput, Kimppalippu tulee olla ostettuna ennen junaan nousua. Ostamisen jälkeen matkustaminen on vaivatonta: yhdellä lipulla voi matkustaa koko VR lähiliikennealueella arkisin klo 09:00-05:59 ja viikonloppuisin 06-05:59. Sovelluksesta löytyvä laskuri kertoo, kauan voimassaoloaikaa on jäljellä. Yhdellä lipulla voi kerrallaan matkustaa 1-5 henkilöä ja ryhmän koko voi vaihdella päivän aikana.

 
Kimppalippu ei käy HSL-alueen sisäisiin matkoihin, mutta matkaan voi sisältyä vaihto HSL-lähijunaan tai HSL-lähijunasta VR lähiliikenteen junaan. Lähtö- tai määräaseman tulee olla VR lähiliikenteen alueella. Kimppalippu on kaikille matkustajatyypeille aina saman hintainen.  Kimppalipulla ei voi matkustaa kaukoliikenteen junissa. 

Lue lisää Kimppalipusta ja lähijunien aikatauluista täältä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu