VR lanseeraa maailman ekologisimman lippuluokan – kuntopyörää polkemalla edullisempi lippu

Ympäristöarvot ovat VR:lle tärkeitä nyt ja tulevaisuudessa. Siksi lanseeraamme uuden SuperEko-lippuluokan, jossa matkustajat voivat vaikuttaa lipun hintaan kuntopyörää polkemalla: mitä enemmän ja kovempaa polkee, sitä halvemmaksi lipun hinta muodostuu.

Maailman ympäristöystävällisimpiin SuperEko-vaunuihin sijoitetaan kuntopyöriä, joita polkemalla matkustajat tuottavat sähköä junan tarpeisiin. Pyöräilemällä tuotettu liike-energia on tiettävästi ekologisin tapa tuottaa sähköä. Edullinen SuperEko-lippuluokka otetaan käyttöön aluksi Helsinki–Turku ja Helsinki–Tampere-vuoroväleillä.

-Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että junan etumatka ekologisuudessa kasvaisi entisestään. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman ympäristöystävällisiä matkustamisen palveluja. Uudella SuperEko-lippuluokalla tavoitteenamme on paitsi edistää ilmastotalkoita myös parantaa kansanterveyttä, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

VR palkittiin yhdessä HSL:n kanssa Vuoden pyöräilyteko 2017 -tunnustuksella. SuperEko-lippuluokka antaa hyvät edellytykset palkinnon voittamiseen myös kuluvana vuonna.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu