IC-juna kesämaisemassa

VR lisää 56 kaukoliikenteen junavuoroa liikenteeseen 28.6. mennessä

Junamatkustamisessa on nähtävissä entistä selkeämpiä piristymisen merkkejä. VR vastaa kasvaneeseen kysyntään lisäämällä yhteensä 56 kaukoliikenteen junavuoroa liikenteeseen kesäkuun loppuun mennessä. Viime kuukausien aikana vuoroja on jo palautettu liikenteeseen 58. Lisäämällä uusia lähtöjä, VR vahvistaa ja mahdollistaa omalta osaltaan kesän kotimaanmatkailua.

VR vähensi junavuoroja korona-ajasta johtuneen hiljaisemman kysynnän takia ja palautti niitä kevään aikana nopeasti myyntiin kysynnän lisääntyessä. Nyt lähes kaikki alkuvuodesta karsitut markkinaehtoiset eli kysyntään perustuvat junavuorot palautetaan liikenteeseen seuraavien viikkojen aikana.

Uusien vuorojen myötä asiakkaillamme on enemmän valinnanvaraa – kaukoliikenteessä on kesäkuun lopusta lähtien yli 100 vuoroa enemmän kuin muutamia kuukausia sitten. Olemme mukana mahdollistamassa vilkasta kotimaanmatkailun kesää paitsi uusien vuorojen myötä, myös tarjoamalla entistä edullisempia kertalippuja valikoiduille vuoroille kaikkialla Suomessa”, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Lista lisättävistä vuoroista löytyy täältä. Kaikki lisättävät vuorot ovat jo myynnissä VR:n myyntikanavissa. Kotimaan kaukoliikenteen päiväjuniin ja VR:n lähiliikenteeseen voi tällä hetkellä ostaa lippuja 15.8.2021 saakka. Yöjunalippuja voi ostaa aina 11.12.2021 saakka. 

VR seuraa jatkuvasti myös junavuorojen täyttöasteita ja lisää niihin vaunuja mahdollisuuksien mukaan matkustajamäärien noustessa. 

Jos haluaa matkustaa mahdollisimman väljästi, kannattaa valita junavuoro ruuhka-aikojen ulkopuolelta. Ruuhka-aikoja ovat arkiaamut, iltapäivät, perjantai-illat sekä sunnuntai-illat. Matkustusväljyyden voi varmistaa myös varaamalla hytin omaan käyttöön, viereisen istumapaikan tyhjäksi tai Ekstra-luokan paikan, jossa viereinen tyhjä paikka kuuluu aina hintaan”, kertoo Simola.

Juhannuksen junissa on vielä hyvin tilaa

Juhannuksen suosituimmat matkustuspäivät ovat torstai 24.6. ja sunnuntai 27.6. Juhannuspäivä on sen sijaan erityisen rauhallinen matkustuspäivä. Juhannuksen päiväjunien varausasteet ovat keskimäärin vielä matalia ja junissa on hyvin tilaa. Varaustilanne kuitenkin elää ja kasvaa juhannusta kohti mentäessä. Eniten junamatkoja on varattu juhannuksen aikana Helsingin ja Tampereen, Helsingin ja Turun sekä Helsingin ja Oulun välille.

Väylävirasto teettää juhannuksena ratatöitä eri puolilla Suomea. Niistä johtuen junaliikenteessä on jonkin verran poikkeusaikatauluja ja linja-autoilla korvattavia junavuoroja lauantaina 26.6. Helsinki–Turku-välillä sekä perjantain 25.6. ja sunnuntain 27.6. aikana seuraavilla reiteillä: Tampere–Jyväskylä, Tampere–Vilppula–Keuruu–Jyväskylä, Kouvola–Kotkan satama, Kouvola–Imatra–Joensuu ja Parikkala–Savonlinna.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu