VR lisää jälleen kaukoliikenteen junavuoroja 31.5. alkaen

Vuoroja lisätään tästä viikosta lähtien Helsingin ja Kajaanin, Tampereen ja Turun sekä Helsingin ja Vaasan välille. VR kertoi aiemmin toukokuussa lisäävänsä yhteensä 24 junavuoroa kaukoliikenteeseen. Niiden lisäksi vuoroja palautetaan nyt yhteensä yhdeksän vuoron verran. 

VR:n matkustajamäärissä on havaittavissa selkeitä piristymisen merkkejä. VR vähensi vuoroja talven aikana korona-ajasta johtuneen hiljaisemman kysynnän takia ja lupasi palauttaa vuoroja nopeasti myyntiin kysynnän lisääntyessä. 

”Edessä on vilkas kotimaan matkailun kesä raiteilla. Tavoitteenamme on toimia nopeasti, jotta pystymme vastaamaan mahdollisimman hyvin kasvavaan kysyntään. Tarkastelemme tilannetta viikoittain ja lisäämme vuoroja liikenteeseen tarpeen mukaan”, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola. 

Lista lisättävistä vuoroista löytyy täältä. Kaikki lisättävät vuorot ovat jo myynnissä VR:n myyntikanavissa. Kotimaan kaukoliikenteen päiväjuniin ja VR:n lähiliikenteeseen voi tällä hetkellä ostaa lippuja 15.8.2021 saakka. Yöjunalippuja voi ostaa aina 11.12.2021 saakka. 

VR seuraa jatkuvasti myös junavuorojen täyttöasteita ja lisää niihin vaunuja mahdollisuuksien mukaan matkustajamäärien noustessa. Jos haluaa matkustaa mahdollisimman väljästi, kannattaa valita junavuoro ruuhka-aikojen ulkopuolelta. Ruuhka-aikoja ovat arkiaamut, iltapäivät, perjantai-illat sekä sunnuntai-illat. Matkustusväljyyden voi varmistaa myös varaamalla hytin omaan käyttöön, viereisen istumapaikan tyhjäksi tai Ekstra-luokan paikan, jossa viereinen tyhjä paikka kuuluu aina hintaan.

Kesälle on myös lisätty entistä edullisempia kertalippuja valikoiduille vuoroille kaikkialla Suomessa. 

Esimerkkejä alkaen hinnoista (hinnat suorille yhteyksille):

  • Helsinki-Tampere aikuinen alk. 6,90 €, opiskelija 4,90 €
  • Turku-Tampere aikuinen alk.7,50 €, opiskelija 5,30 €
  • Joensuu-Helsinki aikuinen alk. 17,30 €, opiskelija 12,20 €
  • Vaasa-Helsinki aikuinen alk. 17,30 €, opiskelija 12,20 €
  • Oulu-Helsinki aikuinen alk.19,90 €, opiskelija 14,00 €
  • Kajaani-Helsinki aikuinen alk. 19,20 €, opiskelija 13,50 €

Lue lisää täältä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu