VR lisää junavuoroja 15.6 lähtien – palaamme lähes normaaliin junaliikenteeseen

Olemme palaamassa junaliikenteen osalta lähes normaaliin, kun 15.6. lähtien lisäämme merkittävästi junavuoroja. Samalla palautamme liikenteeseen yö- ja autojunat. Muutoksen myötä liikennöimme noin 85% normaalista junaliikenteestä, kun tällä hetkellä liikennöimme noin puolet normaaleista junavuoroista. Junavuorot lisääntyvät mm. Kokkolaan, Kemiin, Jyväskylään ja Kajaaniin. Kesän liput tulevat myyntiin 9.6. Lähiliikenne on toiminut koko poikkeusajan lähes normaalilla kapasiteetilla ja olemme varmistaneet ihmisten töihin pääsyn ja tämä jatkuu edelleen.

Etelän suurten kaupunkien Helsingin, Tampereen ja Turun lisäksi liikennettä lisätään esimerkiksi Kuopiossa, Jyväskylässä ja Kajaanissa. Pohjanmaalla vuorojen määrä lisääntyy Oulussa, Kokkolassa, Seinäjoella ja Vaasassa. Esimerkiksi Kokkolassa pysähtyvien junien määrä lähes tuplaantuu kahteenkymmeneen vuoroon päivässä. Yöjunien paluun myötä junalla pääsee jälleen myös Kemijärvelle ja Kolariin.

Lisäksi kesäsuosiossa olevat kohteet Hanko, Tammisaari ja Savonlinna palvellaan jälleen junilla bussikorvausten sijaan.

”Kotimaan matkailu on tänä kesänä ajankohtaisempaa kuin koskaan ennen. Junavuorojen lisääminen tarkoittaa asiakkaalle enemmän valinnan varaa ja joustoa matkustamiseen, kun matkustusajankohdan voi valita ruuhka-aikojen ulkopuolelta. Tarjoamme joustavuutta myös matkan suunnitteluun uudella lipputuotteella. Uudella avoimella lipulla on 6 kk käyttöaikaa ja sen voi valita haluamalleen reitille, vaikka matkustusajankohtaa ei tarvitse päättää heti. Avoimen Lipun voi ostaa toistaiseksi vain kirjautuneena VR Matkalla -sovelluksesta”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

VR varmistaa mahdollisimman turvallisen paluun joukkoliikenteeseen

VR on valmistautunut asteittain vilkastuvaan joukkoliikenteeseen omalla Exit COVID-19 -suunnitelmalla. Suunnitelma sisältää VR:n toimenpiteitä asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden ja terveyden edistämiseksi sekä muistilistan matkustajille. Paljon toimenpiteitä on jo tehty ja lisää on suunnitteilla. Toimenpiteet koskevat turvallista liikkumista, turvallista asiakaspalvelua ja turvallista työskentelyä.

”Olemme mm. siirtyneet junasiivouksessa desinfioiviin pesunesteisiin, tehostaneet kosketuspintojen siivousta ja hankkineet tehokkaan desinfiointilaitteen. Henkilöstömme työskentelee vain terveenä. Emme kuitenkaan onnistu tässä yksin ja on todella tärkeää, että asiakkaamme matkustavat vastuullisesti, pitävät turvavälit, välttävät ruuhka-aikoja mahdollisuuksien mukaan ja huolehtivat hygieniasta”, sanoo Simola.

Junavuorojen lisäykset 15.6 alkaen

Pysähtyvien junien määrä (molemmat suunnat yhteensä) tavallisena arkipäivänä

ilman koronarajoituksia / nykyinen / 15.6. alkaen:

Kokkola: 22 / 12 / 20
Kemi: 12 / 6 / 10
Jyväskylä, ilman Haapamäen suuntaa: 20 / 10 / 14
Kajaani: 12 / 8 / 12
Joensuu, vain Helsingin suunta: 12 / 10 / 10
Seinäjoki, ilman Haapamäen suuntaa: 42 / 22 / 36
Vaasa: 20 / 10 / 16
Oulu: 30 / 15 / 28
Rovaniemi: 12/ 6 / 10
Kuopio: 20/ 12 / 16
Turku: 44/ 26 / 32


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu