VR lisää kaukoliikenteen junavuoroja, torstaina 15.2. liikenteestä ajetaan noin 80% - Lähiliikenne kulkee normaalisti

VR lisää kaukoliikenteen junavuoroja huomiselle torstaille, jolloin liikennöidään noin 80% normaaleista vuoroista. Lähiliikenteen junat (R, G, Z, O, M, H, T ja D-junat) kulkevat normaalisti, kuten myös yöjunat ja kiskobussit. Suosituimmilla reiteillä liikennöidään normaalisti, hiljaisimmilla reiteillä on edelleen linja-autokorvauksia tai harvennettuja vuoroja. Rekisteröityneet matkustajat saavat tiedon, jos varattu junavuoro perutaan. Oman junan tilanteen voi myös tarkistaa VR:n verkkosivuilta vr.fi:stä.

Maanantaina 12.2. huomattu ratavaurio vahingoitti laajasti VR:n junakalustoa. Tämän seurauksena VR perui turvallisuussyistä kaukoliikenteen junat koko Suomesta tiistailta 13. helmikuuta. Yli 70 % VR:n junakalustosta oli kulkenut vaurioituneella radalla.  Liikennettä on käynnistetty sitä mukaa, kun kaluston tarkastukset on saatu tehtyä ja olemme varmoja kunkin veturin ja vaunun liikennekelpoisuudesta. Turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää.  Ratavaurio on nyt korjattu ja rata on turvallinen liikennöidä.

"Pääsemme päivä kerrallaan lähemmäksi normaalia liikennettä ja aikatauluja. Olemme pahoillamme tilanteen matkustajille aiheuttamasta haitasta – kun kyseessä on liikenneturvallisuus, näistä asioista ei tingitä. Lisäämme vuoroja sitä mukaa kun junakalustoa vapautuu liikennöintitarkastuksesta – Lähiliikenne ajetaan normaalisti jo torstain aikana ja tähtäämme siihen, että perjantain hiihtolomaliikenne sujuu mahdollisimman normaalisti", sanoo Piia Tyynilä, VR:n kaukoliikennejohtaja.

Matkustajia kehotetaan tarkistamaan poikkeusten tilanne vr.fi/junaliikenne-nyt -sivulta, siellä ohjataan seuraaviin tarjolla oleviin lähtöihin tai linja-autoihin, joihin käy alkuperäinen matkalippu.

Jos uudelleen reititys ei sovi asiakkaalle, hän voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme. Jos juna on peruttu, voi asiakas myös halutessaan perua kokonaan matkansa ja hakea lipun hinnan takaisin vr.fi-sivustolla olevien ohjeiden mukaisesti.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu