VR lisää liikennettä 10.8. lähtien – Lahden ja Kouvolan työmatkayhteydet paranevat

VR palauttaa elokuussa lisää junavuoroja liikenteeseen ja liikennöi 10.8. lähtien noin 90 prosenttia normaalista vuorotarjonnastaan. Liikenteeseen palaa erityisesti työmatkustajien suosiossa olevia junavuoroja, ja myös G- ja Z-lähijunat palaavat normaaleihin aikatauluihinsa ratatöiden päätyttyä.

Moni suomalainen palaa elokuussa toimistoarkeen pitkän etätyöjakson jälkeen. VR tukee turvallista paluuta arkeen palauttamalla lisää junavuoroja liikenteeseen 10.8. lähtien. Raiteille palaa erityisesti työmatkustajien suosimia junavuoroja.

Arkisin ja lauantaisin Helsinkiin ehtii Lahden ja Kouvolan suunnasta puoli kymmeneksi junavuorolla, joka lähtee Kouvolasta klo 8.09 ja Lahdesta klo 8.40. Iltapäiväliikenteeseen palautetaan Helsingistä klo 15.19 lähtevä junavuoro, joka saapuu Lahteen klo 16.11 ja Kouvolaan klo 16.41. Myös G- ja Z-lähijunat pääsevät palaamaan 10.8. lähtien normaaleihin vuoroväleihin Väyläviraston teettämien ratatöiden päätyttyä.

Lisäämme liikenteeseen erityisesti niitä junavuoroja, jotka helpottavat töihin palaavien suomalaisten arkea. Liikennöimme syksyllä tavallisesta vuoromäärästämme 90 prosenttia, ja pidämme edelleen koko kalustomme liikenteessä mahdollistaaksemme myös työmatkaliikenteen ruuhkavuoroille mahdollisimman paljon tilaa”, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola kertoo.

Yhteydet paranevat myös Savon suuntaan. Maanantaista lauantaihin liikenteeseen palaa varhainen aamujuna Kuopiosta, joka on perillä Kouvolassa 7.09 ja josta on vaihtoyhteys Helsingin suuntaan. Arki-iltapäivisin alkaa jälleen kulkea junavuoro Kouvolasta klo 17.48 Kuopioon, johon pääsee sujuvasti vaihtamaan myös Helsingistä saapuvasta junasta. Kuopiosta on lisäksi jatkoyhteys eteenpäin Kajaaniin.

Elokuun aikataulujen myötä junavuoroissa voi olla muitakin lisäyksiä ja muutoksia. Aikataulut löytyvät matkahaustamme osoitteesta vr.fi ja muista kanavistamme. Tällä hetkellä päiväjunien lippuja voi ostaa 24. lokakuuta saakka ja yöjunien 12.joulukuuta saakka. 

Uusina lisäpalveluina tyhjä viereinen paikka tai koko hytti

VR toi hiljattain myyntiin myös kaksi uutta asiakkaiden toivomaa lisäpalvelua, joiden avulla matkalleen voi varmistaa lisää omaa tilaa ja etäisyyttä muihin matkustajiin. vr.fi-verkkopalvelussa junalipun yhteyteen voi ostaa lisäpalveluna tyhjän viereisen paikan. Tyhjän paikan hinta on selvästi tavallista matkalippua edullisempi. Jos matkalleen haluaa vielä enemmän omaa tilaa ja yksityisyyttä, VR Matkalla -sovelluksessa on mahdollista varata InterCity-junista koko hytti oman 1-4 henkilön seurueen käyttöön. Yksittäisiä hyttipaikkoja ei toistaiseksi myydä lainkaan, vaan kaikki hytit ovat ostettavissa ainoastaan koko hytin lisäpalveluna. Näin hytit tarjotaan niiden matkustajien käyttöön, joilla on tarve matkustaa omassa tilassa.

Koko hytin lisäpalvelu sopii erinomaisesti esimerkiksi riskiryhmään kuuluville, jotka haluavat välttää kaikkia kontakteja muihin ihmisiin matkan aikana. Uudet lisäpalvelut täydentävät lukuisia muita toimenpiteitämme, joilla teemme junamatkustamisesta niin turvallista kuin mahdollista myös syksyllä. Toivomme, että myös asiakkaamme huolehtivat  edelleen hyvästä käsihygieniasta ja matkustavat vain terveenä”, Simola sanoo.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu