VR lisää liikennettä 10.8. lähtien – myös Turun työmatkajunat palaavat raiteille

VR palauttaa elokuussa lisää junavuoroja liikenteeseen ja liikennöi 10.8. lähtien noin 90 prosenttia normaalista vuorotarjonnastaan. Turussa liikenteeseen palaa moni työmatkustajien suosima junavuoro Helsinkiin ja takaisin. Samalla kyseisen reitin junat palaavat ratatöiden aikaisten hidastusten jälkeen tavanomaisiin nopeuksiin.

Moni suomalainen palaa elokuussa toimistoarkeen pitkän etätyöjakson jälkeen. VR tukee turvallista paluuta arkeen palauttamalla lisää junavuoroja liikenteeseen 10.8. lähtien. Raiteille palaa erityisesti työmatkustajien suosimia junavuoroja.

Arkisin Turusta pääsee jälleen Helsinkiin aamuyhdeksäksi klo 7.05 lähtevällä junalla. Alkuillan liikenteeseen palaa kaksi paluujunavaihtoehtoa työpäivän päätteeksi, jotka lähtevät Helsingistä klo 16.06 tai 18.36 Turkuun. Myös Turusta pääsee alkuillasta Helsinkiin klo 16.25 lähtevällä junalla. Kesän aikana Turun ja Helsingin välillä on ollut ratatöiden vuoksi noin 7-15 minuuttia tavallista hitaammat aikataulut, ja ratatöiden päätyttyä reitin junat palautuvat 10. elokuuta lähtien jälleen normaaliin nopeuteensa.

Lisäämme liikenteeseen erityisesti niitä junavuoroja, jotka helpottavat töihin palaavien suomalaisten arkea. Liikennöimme syksyllä tavallisesta vuoromäärästämme 90 prosenttia, ja pidämme edelleen koko kalustomme liikenteessä mahdollistaaksemme myös työmatkaliikenteen ruuhkavuoroille mahdollisimman paljon tilaa”, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola kertoo.

Turun junayhteydet paranevat pääkaupunkiseudun lisäksi myös Tampereen suuntaan. Maanantaista lauantaihin Turusta pääsee aamuisin lähtemään klo 9.05 Tampereelle ja Tampereelta päivällä klo 12.10 Turkuun. Perjantaina työpäivän päätteeksi Turusta ennättää mainiosti iltamenoihin Tampereelle klo 18.05 lähtevällä junalla. Perjantailiikenteeseen palaa myös myöhäisempi iltajuna Tampereelta klo 21.12 Turkuun.  

Elokuun aikataulujen myötä junavuoroissa voi olla muitakin lisäyksiä ja muutoksia. Aikataulut löytyvät matkahaustamme osoitteesta vr.fi ja muista kanavistamme. Tällä hetkellä päiväjunien lippuja voi ostaa 24. lokakuuta saakka ja yöjunien 12. joulukuuta saakka. 

Uusina lisäpalveluina tyhjä viereinen paikka tai koko hytti

VR toi hiljattain myyntiin myös kaksi uutta asiakkaiden toivomaa lisäpalvelua, joiden avulla matkalleen voi varmistaa lisää omaa tilaa ja etäisyyttä muihin matkustajiin. vr.fi-verkkopalvelussa junalipun yhteyteen voi ostaa lisäpalveluna tyhjän viereisen paikan. Tyhjän paikan hinta on selvästi tavallista matkalippua edullisempi. Jos matkalleen haluaa vielä enemmän omaa tilaa ja yksityisyyttä, VR Matkalla -sovelluksessa on mahdollista varata InterCity-junista koko hytti oman 1-4 henkilön seurueen käyttöön. Yksittäisiä hyttipaikkoja ei toistaiseksi myydä lainkaan, vaan kaikki hytit ovat ostettavissa ainoastaan koko hytin lisäpalveluna. Näin hytit tarjotaan niiden matkustajien käyttöön, joilla on tarve matkustaa omassa tilassa.

Koko hytin lisäpalvelu sopii erinomaisesti esimerkiksi riskiryhmään kuuluville, jotka haluavat välttää kaikkia kontakteja muihin ihmisiin matkan aikana. Uudet lisäpalvelut täydentävät lukuisia muita toimenpiteitämme, joilla teemme junamatkustamisesta niin turvallista kuin mahdollista myös syksyllä. Toivomme, että myös asiakkaamme huolehtivat edelleen hyvästä käsihygieniasta ja matkustavat vain terveenä”, Simola.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu