VR lisää liikennettä 10.8. lähtien – Tampereen työmatkayhteydet paranevat

VR palauttaa elokuussa lisää junavuoroja liikenteeseen ja liikennöi 10.8. lähtien 90 prosenttia normaalista vuorotarjonnastaan. Liikenteeseen palaa erityisesti työmatkustajien suosimia junavuoroja myös Tampereella, ja R-lähijunat palaavat normaaliin vuoroväliin ratatöiden päätyttyä.

Moni suomalainen palaa elokuussa toimistoarkeen pitkän etätyöjakson jälkeen. VR tukee turvallista paluuta arkeen palauttamalla lisää junavuoroja liikenteeseen 10.8. lähtien. Raiteille palaa erityisesti työmatkustajien suosimia junavuoroja.

Tampereen ja Helsingin välillä liikenteeseen palaavat arkipäivien suositut työmatkajunat. Aamuisin Tampereelta pääsee Helsinkiin klo 6.22 lähtevällä junalla, joka on perillä hieman kahdeksan jälkeen. Iltapäivän liikenteeseen palaa monelle työmatkustajalle sopiva paluujuna, joka lähtee Helsingistä klo 16.40. Samalla R-lähijunavuorot pääsevät myös palaamaan normaaleihin vuoroväleihin, kun Väyläviraston teettämät ratatyöt Pukinmäessä päättyvät.

Lisäämme liikenteeseen erityisesti niitä junavuoroja, jotka helpottavat töihin palaavien suomalaisten arkea. Liikennöimme syksyllä tavallisesta vuoromäärästämme 90 prosenttia, ja pidämme edelleen koko kalustomme liikenteessä mahdollistaaksemme myös työmatkaliikenteen ruuhkavuoroille mahdollisimman paljon tilaa”, VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola kertoo.

Yhteydet paranevat myös Tampereen ja Jyväskylän välillä. Aamun liikenteeseen palaa junavuoro Tampereelta klo 7.07 Jyväskylään. Arkisin ja sunnuntaisin Tampereelle pääsee jälleen Helsingistä neljäksi, ja sama juna jatkaa Tampereelta matkaansa klo 16.07 kohti Jyväskylää. Toiseen suuntaan Jyväskylästä Tampereelle pääsee arkisin ja sunnuntaisin klo 18.14 lähtevällä junavuorolla, joka jatkaa Tampereelta klo 20.04 Helsinkiin. Helsingin ja Jyväskylän sekä Helsingin ja Porin välille lisätään junavuoroja myös viikonlopuille, ja muutamia vuoroja lisätään myös Turun suuntaan.

Elokuun aikataulujen myötä junavuoroissa voi olla muitakin lisäyksiä ja muutoksia. Aikataulut löytyvät matkahaustamme osoitteesta vr.fi ja muista kanavistamme. Tällä hetkellä päiväjunien lippuja voi ostaa 24. lokakuuta saakka ja yöjunien 12.joulukuuta saakka.

Uusina lisäpalveluina tyhjä viereinen paikka tai koko hytti

VR toi hiljattain myyntiin myös kaksi uutta asiakkaiden toivomaa lisäpalvelua, joiden avulla matkalleen voi varmistaa lisää omaa tilaa ja etäisyyttä muihin matkustajiin. vr.fi-verkkopalvelussa junalipun yhteyteen voi ostaa lisäpalveluna tyhjän viereisen paikan. Tyhjän paikan hinta on selvästi tavallista matkalippua edullisempi. Jos matkalleen haluaa vielä enemmän omaa tilaa ja yksityisyyttä, VR Matkalla -sovelluksessa on mahdollista varata InterCity-junista koko hytti oman 1-4 henkilön seurueen käyttöön. Yksittäisiä hyttipaikkoja ei toistaiseksi myydä lainkaan, vaan kaikki hytit ovat ostettavissa ainoastaan koko hytin lisäpalveluna. Näin hytit tarjotaan niiden matkustajien käyttöön, joilla on tarve matkustaa omassa tilassa.

Koko hytin lisäpalvelu sopii erinomaisesti esimerkiksi riskiryhmään kuuluville, jotka haluavat välttää kaikkia kontakteja muihin ihmisiin matkan aikana. Uudet lisäpalvelut täydentävät lukuisia muita toimenpiteitämme, joilla teemme junamatkustamisesta niin turvallista kuin mahdollista myös syksyllä. Toivomme, että myös asiakkaamme muistavat edelleen huolehtia käsihygieniasta ja matkustavat vain terveenä”, Simola sanoo.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu