VR:n dieselvetureiden ensimmäinen huutokauppa päättynyt

VR ilmoitti tammikuussa 2024 asettavansa myyntiin viisi liikennekelpoista dieselveturia: kaksi Dr16- ja kolme Dv12-veturia. Veturit olivat myynnissä suljetussa huutokaupassa Huutokaupat.com-verkkopalvelussa. Myynti käynnistyi 3.4.2024 päättyi 31.5.2024. Huutokaupan lopputulemana olemme viimeistelemässä kauppaa yhdestä Dr16 -veturista suomalaisen alan toimijan kanssa.

Veturimyyntimme herätti laajaa kiinnostusta, mutta toistaiseksi saimme ostotarjouksen vain yhdestä veturista. Uskomme tämän johtuvan epävarmasta markkinatilanteesta - tavaraliikenteessä näkyy edelleen yleinen teollisuuden epävarmuus ja matkustajaliikenteen ostoliikenteen kalustoyhtiön sekä kilpailutusten järjestämismallit ovat vielä auki”, sanoo VR:n strategia- ja kalustojohtaja Ilkka Anttila. 

Kaikkiaan VR:ltä on vapautumassa myyntiin vuoden 2024 aikana noin kymmenen ylimääräistä, liikennekelpoista dieselveturia. Lisäksi VR on myymässä 51 elinkaarensa päässä olevaa matkustajavaunua. VR jatkaa kalustosta kiinnostuneiden tahojen kartoitusta pyrkien käynnistämään seuraavat myyntiprosessit mahdollisimman nopeasti. 

”Haluamme tehdä osuutemme edistääksemme raidemarkkinan kasvua ja kilpailua Suomessa mm. luopumalla asemakiinteistöistäylimääräisistä dieselvetureista ja matkustajaliikenteen vaunuista sekä myymällä ydinliiketoimintamme ulkopuolisia toimintoja kuten ratatyökoneiden huolto- ja vuokraustoiminnan”, Anttila jatkaa. 

Lue lisää veturien myynnistä:
https://www.vrgroup.fi/fi/vrgroup/osana-yhteiskuntaa/vr-myy/dieselveturit 

VR myy vuoden 2024 aikana huutokaupassa myös 51 elinkaarensa päässä olevaa matkustajavaunua. Ilmoittautumisaikaa huutokauppaan on pidennetty.
Lue lisää:https://www.vrgroup.fi/fi/vrgroup/uutiset/vr-n-matkustajavaunujen-huutokauppa-ilmoittautumisaika-jatkuu-250320241033
 

VR edistää raideliikenteen kilpailua myymällä ratatyökoneiden huolto- ja vuokraustoiminnan Teräspyörälle. Lue lisää:https://www.vrgroup.fi/fi/vrgroup/uutiset/vr-edistaa-raideliikenteen-kilpailua-myymalla-ratatyokoneiden-huolto-ja-vuokraustoiminnan-teraspyoralle/


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu