VR ottaa koronapassin käyttöön kaikissa ravintolavaunuissa

Koronapassi otetaan käyttöön kaukojunien ravintolavaunuissa sunnuntaina 28.11. Junaan pääsee normaalisti ilman koronapassia. Koronapassi vaaditaan ravintolavaunussa asioivilta asiakkailta. Omalle paikalle voi tilata ravintolavaunun tuotteita myös ilman koronapassia.

Huonontuneen epidemiatilanteen sekä viranomaisten uusien linjausten myötä VR ottaa kaikissa ravintolavaunuissa kaikkina kellonaikoina käyttöön koronapassin. Koronapassi tarkistetaan ravintolavaunun kassalla. Koronapassi otetaan käyttöön toistaiseksi.

”Koronapassin käyttöönotolla voimme varmistaa mahdollisimman terveysturvallisen ravintolavaunussa asioinnin. Kaikille asiakkaille kuitenkin tarjotaan ravintolavaunun palveluita, oli passia tai ei: ravintolavaunun valikoituja tuotteita voi tilata omalle paikalle toimitettuna. Toivomme, että uusien linjausten myötä epidemiatilanne paranee, ihmiset ottavat rokotteet ja yhteiskunnan avautuminen saa jatkua”, sanoo palvelujohtaja Piia Tyynilä.

Koronapassi tarkistetaan yli 16-vuotiailta ravintolavaunun asiakkailta. Junahenkilökunta tarkistaa koronapassin mobiililaitteella, johon on ladattu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen hyväksymä Koronatodistuksen lukija -sovellus. Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna todistusten tietoja. 

Koronapassia ei tarvitse käyttää niillä junavuoroilla, joissa on ravintolavaunun sijaan kärrymyynti. Kärrymyynnistä voi ostaa kaikkia muita tuotteita paitsi alkoholia. 

Juna on ollut turvallinen kulkumuoto myös korona-aikana. VR jatkaa käyttöön otettuja turvallisuustoimenpiteitä, kuten tehostettua siivousta ja käsidesin tarjoamista. VR liikennöi jatkossakin mahdollisuuksien mukaan väljällä kalustolla. Junissa on voimassa vahva maskisuositus. Junahenkilökunta käyttää kasvomaskia.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu