VR palauttaa arkivuoroja hiihtolomaviikoille Helsingin ja Vaasan välille

Markkinaehtoisia junavuoroja vähennettiin heikon kysynnän vuoksi vuoden alussa ympäri Suomen. Paikallisesti parantuneen kysynnän ansiosta palautamme Helsingin ja Vaasan välisiä arkipäivien junavuoroja takaisin liikenteeseen ja myyntiin hiihtolomaviikoille 8 ja 9. Vuorot ovat nyt ostettavissa VR:n kanavissa.

VR muokkasi markkinaehtoista junaliikennettään vuoden alussa vastaamaan paremmin korona-ajan hiljaisempaa kysyntää. Uudessa toimintamallissa kysyntää seurataan viikkotasolla ja vuoroja palautetaan liikenteeseen heti kysynnän parantuessa.

”Haluamme palvella Vaasan seutua ja sinne matkustavia paremmin hiihtolomaviikkojen ajan, jolloin kysyntää näyttäisi olevan paremmin Helsingin ja Vaasan välillä. Palautettavat arkipäivien vuorot mahdollistavat enemmän valinnanvaraa lomailijoille”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Maanantaista torstaisin ja sunnuntai-iltaisin joitakin junavuoroja on peruttu Tampereen ja Seinäjoen väliltä Väyläviraston ratatöiden vuoksi. Helsingin ja Vaasan välille lisätyillä vuoroilla parannetaan myös mahdollisuuksia matkustaa kyseisellä rataosuudella muina kellonaikoina, kun rata on auki. Lisätyt junat pysähtyvät Pasilassa, Tikkurilassa, Tampereella, Seinäjoella ja Tervajoella.

VR toi myös tällä viikolla myyntiin lisää yöjunavuoroja Rovaniemelle hiihtolomaviikoille ja pääsiäiselle. Hiihtosesonki vilkastaa Kolariin sekä Rovaniemelle ja Kemijärvelle suuntautuvaa yöjunaliikennettä helmi-huhtikuussa.

Kolarin ja Kemijärven reitit ovatkin myyneet hyvin, samoin autopaketit. Päiväjunissa on hiihtolomaviikoilla hyvin tilaa matkustaa hiihtolomaviikoilla joka puolelle Suomea. Päiväjunamatkat varataan pääsääntöisesti hyvin lähellä lähtöä.

Liikenteeseen palautettavat vuorot ma-to 22.2.–4.3.2021

IC 41 Helsinki-Vaasa 7:23-11:07
IC 48 Vaasa-Helsinki 12:35-16:35


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu