VR panostaa joululiikenteen turvallisuuteen tänä vuonna erityisen paljon – matkanaikaista siivousta ja pintojen desinfiointia on lisätty

Joulusesonki on tänä vuonna poikkeuksellinen ja VR onkin panostanut tänä jouluna erityisen paljon joululiikenteen turvallisuuteen. Kaikissa junissamme on laajat turvallisuustoimenpiteet. Siivoamme tehostetusti ja ajamme ylipitkillä junilla kysyntään nähden. Tällä hetkellä matkamäärät ovat noin puolet vuoden takaisesta. Junissa on siis todella hyvin tilaa myös nyt jouluna.

Joulun menoliikenne alkoi viime viikonloppuna ja jatkuu tällä viikolla. Joulun päiväjunissa on tilaa, joten matkaan pääsee vielä todella hyvin. Tällä hetkellä joulun suosituimmat reitit ovat Helsinki–Rovaniemi, Helsinki–Oulu ja Helsinki–Joensuu.

”Sekä meno- että paluuliikenteen päiväjunissa on tavallista joulua huomattavasti väljempää. Muutamia yksittäisiä täydempiä vuorojakin on, mutta suurin osa vuoroista on hyvin väljiä”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Jos haluaa matkustaa erityisen väljästi, kannattaa lähteä matkaan tänään 22.12. klo 15 eteenpäin, 23.12. ennen klo 8, aamupäivällä 9-11 tai klo 18 jälkeen. Myös jouluaattona on koko päivän hyvin väljää.

Yöjunat pohjoiseen ovat pääosin täynnä ennen joulua ja autopaikat täynnä ennen uutta vuotta. Paluuliikenne etelään hajaantuu useammalle päivälle, joten makuuhyttejäkin on vielä saatavilla joulun jälkeen. Autopaikoissa suosituimmat paluupäivät (26.-27.12, 1.-5.1.2021, 9.1.2021) ovat täynnä, mutta muille päiville löytyy vielä tilaa.

VR:n omassa lähiliikenteessä ja pääkaupunkiseudun HSL-liikenteessä on voimassa sunnuntaiaikataulut jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Muutamia poikkeuksiakin on. Karjaalle menevä lähijuna ei kulje jouluaattoiltana Karjaalle, vaan jää Kirkkonummelle. G-junat eivät kulje jouluaattona klo 16 alkaen ja R- ja Z-junat kulkevat joka toinen tunti vuorotellen.

Löydät asiakaspalvelumme aukioloajat jouluna ja vuodenvaihteessa täältä.

Matkustajien terveysturvallisuudesta pidetään huolta lukuisin toimenpitein

Junissa ei ole todettu yhtään koronatartuntaa, eikä joukkoliikennettä ole mainittu kertaakaan yhtenä tartunnanlähteenä THL:n viikoittaisissa tilannearvioissa. Myös kansainvälisten tutkimusten mukaan joukkoliikenteen rooli koronan leviämisessä on minimaalinen. Junalla on siis turvallista matkustaa.

”Jos haluaa lisäturvallisuutta, voi ostaa viereisen paikan edullisempaan hintaan tyhjäksi tai hytin omaan käyttöönsä. Ekstra-luokan lippuun kuuluu maski ja tyhjä viereinen paikka. Ekstra-luokassa on maskipakko, ja muuten kaikissa junissa on vahva maskisuositus. Tällä hetkellä maskeja käyttää jopa 70-80 % matkustajista. Kasvomaski on tuoreen saksalaisen tutkimuksen mukaan tehokas tapa vähentää pisaroiden leviämistä. Toivomme, että mahdollisimman moni käyttäisi maskia myös joulun liikenteessä”, sanoo Simola.

Lisätietoa turvallisesta junamatkustamisesta ja vinkkejä matkaan löydät täältä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu