VR parantaa junamatkustamista - matka-ajat Kokkolasta Ouluun nopeutuvat

Uusien aikataulujen myötä kokkolalaisille on luvassa kaksi uutta vuoroa ja tarjonta erityisesti työmatkaliikenteen ruuhka-aikoina paranee. Lisäksi Oulun ja Kokkolan välillä matka-ajat nopeutuvat keskimäärin 15 minuuttia. Uudet vuorot aloittavat liikennöinnin 15.12. aikataulukauden vaihtuessa.

Joulukuun uusien aikataulujen myötä matkustaminen paranee merkittävästi eri puolilla Suomea. Kokkolassa pysähtyy jatkossa päivittäin yhteensä 22 junaa, eli kaksi vuoroa aiempaa enemmän. Toinen uusista vuoroista matkaa Helsinkiin ja toinen Ouluun.

”Kuuntelimme ja huomioimme uusien vuorojen ja aikataulujen suunnittelussa asiakaspalautetta sekä asiakasmääriä. Uusien aikataulujen myötä koko pääradan aikataulurakennetta on uudistettu, jotta uudet vuorot on saatu mahtumaan niukalle ratakapasiteetille”, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Uusien aikataulujen myötä erityisesti aamun työmatkaliikenteeseen Kokkolasta etelän suuntaan on luvassa parannuksia. Nykyinen vaihdollinen yhteys Kokkolasta klo 8.58 Helsinkiin muuttuu suoraksi ja samalla sen matka-aika nopeutuu merkittävästi noin puolella tunnilla. Lähtöaika on hieman varhaisempi, klo 8.31, joten esimerkiksi Tampereelle ehtii jo ennen klo 11.

Lisäksi varhaisin aamuyhteys Kokkolasta klo 5.21 Helsinkiin alkaa asiakkaiden toiveiden mukaisesti kulkea jatkossa myös perjantaisin, kattaen näin koko työviikon. Matka-aika pysyy samana, mutta yhteys sisältää jatkossa vaihdon Seinäjoella, jotta paikkatarjontaa saadaan lisättyä vilkkaalle Seinäjoki-Helsinki-välille. Kaikki muut yhteydet Kokkolan ja Helsingin välillä ovat jatkossa suoria.

Myös iltapäivien tarjonta Helsingistä Kokkolaan paranee. Jatkossa Helsingistä pääsee Kokkolaan jo 14:24 lähtevällä vuorolla. Lisäksi suosittu klo 16.24 lähtö nopeutuu matka-ajaltaan yli 20 minuuttia ja se ajetaan jatkossa IC-kalustolla, jolloin siihen saadaan lisää asiakaspaikkoja. Vuoro jatkaa Ouluun saakka. Iltapäivän ruuhkaliikennettä helpottaa myös uusi, Helsingistä klo 16.40 lähtevä junavuoro.

Nopeammat matka-ajat ja lisää paikkoja pohjoisen juniin

Matkustusaika Kokkolan ja Oulun välillä nopeutuu keskimäärin 15 minuutilla, ja matka taittuu jatkossa nopeimmillaan n. 1,5 tunnissa. Matka-ajan nopeutuminen Oulun ja Kokkolan välillä heijastuu myös Kokkola-Rovaniemi-välille, jonka kulkee jatkossa nopeimmillaan alle neljässä tunnissa. Lisäksi kaksi päivävuoroa Kokkolan ja Rovaniemen välillä muuttuvat suoriksi, ja kysytyimpiin Rovaniemen-vuoroihin on lisätty paikkoja.

Keskeinen parannus on myös uusi päivittäinen vuoro Oulusta etelään klo 16.27. Vuoro pysähtyy myös pienemmillä väliasemilla Oulun ja Seinäjoen välillä, helpottaen kokkolalaisten työ- ja asiointiliikennettä myös pienemmissä lähikunnissa.

Joulukuun aikataulujen myötä myös muiden vuorojen aikatauluissa sekä lähtö- ja saapumisajoissa voi olla joitain muutoksia.

Uudet 15.12. aloittavat aikataulut löytyvät matkahaustamme osoitteessa vr.fi. Liput tulivat myyntiin tiistaina 15.10. ja ovat ostettavissa 29.4.2020 asti.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu