VR parantaa junamatkustamista joulukuussa – Kouvola-Kotka-yhteyksiin merkittäviä lisäyksiä

Joulukuun uusien aikataulujen myötä Kotkan ja Kouvolan välillä alkaa kulkea yhteensä 36 uutta junavuoroa viikossa. Lisäksi Itä-Suomessa Kajaanin- ja Kuopion-vuorot kulkevat jatkossa nykyistä useampina päivinä. Uudet vuorot aloittavat liikennöinnin 15.12. aikataulukauden vaihtuessa.

Joulukuun uusien aikataulujen myötä matkustaminen paranee merkittävästi eri puolilla Suomea. Muun muassa Kouvolan ja Kotkan sataman välisiin yhteyksiin on luvassa runsaasti lisäyksiä. Arkipäivisin vuoromäärä kasvaa neljällä, ja lauantaisin ja sunnuntaisin reitillä kulkee jatkossa peräti kahdeksan vuoroa nykyistä enemmän. Samalla myös nykyisten, tällä reitillä kulkevien junavuorojen aikatauluja on uudistettu alueen toiveiden pohjalta, jotta ne sopisivat paremmin työssäkäyntiin reitin molemmissa päissä. Kouvolan ja Kotkan välin matkustaa junalla erittäin edullisesti, säästölipulla 3 euron hintaan. Kaupunkien välillä liikennöivät junat ovat liikenne- ja viestintäministeriön ostoliikennettä.

”Kouvolan ja Kotkan sataman välisten junavuorojen lisäykset ja muutokset ovat osa liikenne- ja viestintäministeriön alueellisia junaliikennepilotteja, jotka on neuvoteltu yhteistyössä alueellisten sidosryhmien kanssa. Haluamme näiden junien palvelevan mahdollisimman hyvin paikallista kulkemista ja toimivan hyvinä yhteyksinä myös muihin Kouvolan kaukojuniin”, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Uusien aikataulujen myötä tulee tarjolle uusia iltayhteyksiä. Joulukuusta alkaen Kouvolasta pääsee lähtemään Kotkaan vielä klo 20.37, kun aikaisemmin myöhäisin yhteys on kulkenut ennen klo 18 illalla. Kotkan satamasta Kouvolan suuntaan tulee kaksi uutta, nykyistä myöhäisempää iltayhteyttä klo 20.37 sekä klo 22.15.

Lisäksi kouvolalaisten sekä lahtelaisten myöhäisillan vuorotarjontaa parantaa merkittävästi uusi päivittäinen yhteys, joka kulkee Z-junana Helsingistä klo 23.59 Lahteen ja jatkaa siitä taajamajunana Kouvolaan. Vuoro on erinomainen lisä varsinkin lentoasemalta kotiutuville matkustajille. Lisäksi pääkaupungin iltaelämästä pääsee jatkossa lauantai- ja sunnuntaiöinä palaamaan Lahteen klo 1.25 lähtevällä lähijunavuorolla.

Parannuksia ja lisäpaikkoja Itä-Suomen vuoroihin

Työmatkustajien suosiossa oleva junavuoro Helsingistä klo 16.19 ajetaan jatkossa Pendolinon sijaan suuremmalla InterCity-kalustolla, jotta kysyttyyn vuoroon saadaan lisää paikkoja. Vuoro on Joensuuhun saakka suora, mutta muuttuu Savoon menijöille vaihdolliseksi. Sen sijaan Helsingistä klo 15.19 lähtevä vuoro ajetaan jatkossa Pendolinolla, jolla pääsee suoraan sekä Joensuuhun että Kuopioon ja Kajaaniin.

Aikainen vuoro Helsingistä klo 5.57 Kuopioon ja iltapäivän vuoro Kuopiosta klo 16.14 Helsinkiin alkavat kulkea jatkossa myös perjantaisin, joten joulukuusta alkaen nämä vuorot kulkevat kaikkina päivinä sunnuntaita lukuun ottamatta.

Kajaanista pääsee jatkossa lähtemään Helsinkiin aamuyöllä klo 3.40 kaikkina päivinä sunnuntaita lukuun ottamatta. Nykyisellään vuoro on tällaisenaan kulkenut vain tiistaista perjantaihin, ja maanantaisin ja lauantaisin vuoro on lähtenyt liikkeelle Kajaanin sijaan Kuopiosta. Samaan tapaan Helsingistä klo 19.19 lähtevä junavuoro jatkaa joulukuusta lähtien Kajaaniin saakka myös perjantaisin ja sunnuntaisin, kun nykyisellään sen pääteasema on kyseisinä viikonpäivinä ollut Kuopio. Jatkossa tuolla vuorolla pääsee siis Kajaaniin kaikkina päivinä lauantaita lukuun ottamatta.

Joulukuun aikataulujen myötä myös muiden vuorojen aikatauluissa sekä lähtö- ja saapumisajoissa voi olla joitain muutoksia. Uudet 15.12. aloittavat aikataulut löytyvät matkahaustamme osoitteessa vr.fi. Liput tulivat myyntiin tiistaina 15.10. ja ovat ostettavissa 29.4.2020 asti.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu