VR parantaa junamatkustamista joulukuussa – lisää vuoroja Seinäjoelle ja Vaasaan

Joulukuun uusien aikataulujen myötä Seinäjoelle on luvassa neljä ja Vaasaan kaksi uutta junavuoroa. Vuorotarjonta kasvaa erityisesti pääkaupunkiseudun suuntaan, ja pohjoiseen matkustavat hyötyvät aiempaa nopeammasta matka-ajasta Seinäjoen ja Oulun välillä. Uudet vuorot aloittavat liikennöinnin 15.12. aikataulukauden vaihtuessa.

Joulukuun uusien aikataulujen myötä matkustaminen paranee merkittävästi eri puolilla Suomea. Seinäjoen junavuorot lisääntyvät yhteensä neljällä, jolloin Seinäjoella pysähtyy jatkossa tavallisena arkipäivänä yhteensä 48 junaa.

”Kuuntelimme ja huomioimme uusien vuorojen ja aikataulujen suunnittelussa asiakaspalautetta sekä asiakasmääriä. Koko pääradan aikataulurakennetta on uudistettu, jotta uudet vuorot on saatu mahtumaan niukalle ratakapasiteetille”, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Helsingin ja Seinäjoen väliset yhteydet paranevat niin, että molempiin suuntiin on jatkossa tarjolla junavuoro lähes joka tunti, aina aamuvarhaisesta iltaan saakka. Kaupunkien välillä kulkee päivittäin yhteensä 31 junavuoroa, jotka ovat kaikki suoria.

Uusi IC-vuoro Helsingistä klo 16.40 tuo iltapäivän ruuhkaliikenteeseen runsaasti lisää paikkoja Seinäjoelle.  Lisäksi iltayhteydet paranevat molempiin suuntiin. Seinäjoelta alkaa kulkea nykyistä myöhäisempi vuoro klo 21.31 Helsinkiin. Helsingistä taas illan viimeinen vuoro klo 20.24 Seinäjoen kautta Vaasaan alkaa kulkea myös perjantaisin.

Matkanteko Seinäjoen ja Oulun välillä nopeutuu keskimäärin 15 minuutilla ja nopeimmillaan matka taittuu jatkossa 2,5 tunnissa. Kaupunkien välillä kulkee tavallisena arkipäivänä 16 junavuoroa, eli kaksi aiempaa enemmän.

Vaasalaisille laajemmat aamu- ja iltayhteydet

Vaasassa junavuorojen määrä kasvaa nykyisestä kahdella ja jatkossa vaasalaisille on tavallisena arkipäivänä tarjolla yhteensä 20 junavuoroa. Lisäksi Vaasan ja Seinäjoen välillä kulkee edelleen kuusi VR:n liityntäbussivuoroa, joiden aikataulut on myös suunniteltu uudelleen täydentämään mahdollisimman hyvin uutta junatarjontaa.

Vaasassa keskeisimmät muutokset ajoittuvat aamuvarhaisen ja illan vuoroihin. Iltaliikenteeseen tulee uusi myöhäisempi vuoro Vaasasta klo 20.31 Seinäjoelle ja Helsinkiin. Alkuillan vuoro Helsingistä klo 17.24 Vaasaan ajetaan jatkossa Pendolinon sijaan suuremmalla InterCity-kalustolla, jotta suosittuun junavuoroon saadaan lisää paikkoja. Samoin varhaisen aamun suositut vuorot Vaasasta klo 4.54 ja 5.54 Helsinkiin muuttuvat InterCity-juniksi ja vuorojen paikkamäärä kasvaa nykyisestä. Vähäiselle kysynnälle jäänyt junavuoro Seinäjoelta klo 6.55 Vaasaan puolestaan jää pois. Jatkossa Seinäjoelta pääsee Vaasaan uudella Helsingistä klo 5.22 lähtevällä vuorolla, joka pysähtyy Seinäjoella klo 8.29. Vuoro on perillä Vaasassa klo 9.19 ja vastaa näin vaasalaisten toiveeseen päästä aamuisin Helsingistä Vaasaan nykyistä aikaisemmin. Uusi vuoro on perillä noin kaksi tuntia aikaisemmin kuin nykyinen varhaisin junavuoro. 

Joulukuun aikataulujen myötä myös muiden vuorojen aikatauluissa sekä lähtö- ja saapumisajoissa voi olla joitain muutoksia. Uudet 15.12. aloittavat aikataulut löytyvät matkahaustamme osoitteessa vr.fi. Liput tulivat myyntiin tiistaina 15.10. ja ovat ostettavissa 29.4.2020 asti.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu