VR parantaa Pännäisten junayhteyksiä - iltapäivän junavuoro Helsinkiin alkaa pysähtyä Pännäisissä toukokuussa

VR lisää Oulusta Helsinkiin kulkevalle iltapäivän junavuorolle uuden pysähdyksen Pännäisissä, josta juna jatkaa matkaansa Helsinkiin klo 15.38. Uusi pysähdys toteutuu 4.5. alkaen, kun Väyläviraston ratatyöt Tampere-Seinäjoki-reitillä alkavat ja juna-aikatauluihin tulee niistä johtuen muitakin muutoksia. Pysähdys Pännäisissä on tarkoitus säilyttää myös ratatöiden päättymisen jälkeen.

Suomen rataverkosta vastaava Väylävirasto aloittaa Tampereen ja Seinäjoen välillä ratatyöt 4.5., jotka aiheuttavat juna-aikatauluihin jonkin verran väliaikaisia muutoksia. Ratatöitä varten suunniteltujen muutosten yhteydessä VR lisää Oulusta klo 13.38 lähtevän IC 26 -junan reitille uuden pysähdyksen Pännäisissä. Junan lähtöaika Pännäisistä on klo 15.38 ja se saapuu Helsinkiin klo 19.35. Muutos toteutuu ratatöiden alkaessa 4.5. alkaen. Kyseinen junavuoro kulkee suorana yhteytenä Helsinkiin arkisin ja sunnuntaisin koko ratatöiden ajan ja uusi pysähdys Pännäisissä on tarkoitus säilyttää vuoron reitillä myös ratatöiden päätyttyä.

Olemme saaneet Pietarsaaren ja Pännäisten alueelta palautetta siitä, että Pännäisistä ei pääse iltapäivisin lähtemään Helsinkiin. Uuden pysähdyksen lisääminen hidastaa hieman muutaman muun junan matkantekoa, mutta haluamme tarjota mahdollisimman sujuvia junayhteyksiä kaikkialla Suomessa ja uskomme tämän ratkaisun palvelevan kokonaisuutta parhaiten”, kertoo suunnittelujohtaja Juho Hannukainen.

Aiempi iltapäivän vuoro Pännäisistä Helsinkiin poistui joulukuussa uuden aikataulukauden alkaessa, kun koko pääradan aikataulurakenne suunniteltiin uudelleen. Junavuorojen ja -aikataulujen suunnittelu perustuu ensisijaisesti kysyntään, ja jotta suurten kaupunkien välisiä matka-aikoja voidaan nopeuttaa, kaikkien junavuorojen ei ole mahdollista pysähtyä pienemmillä asemilla. Pännäisten asemalla pysähtyy tällä hetkellä 12 vuoroa päivässä. Ratatöiden vuoksi tehtävien aikataulumuutosten myötä uuden pysähdyksen lisääminen on jälleen mahdollista ja sen avulla halutaan palauttaa sujuva iltapäiväyhteys Pännäisistä Helsinkiin.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu