VR peruu loppuviikolta kaukoliikenteen junavuoroja kovan pakkasen takia – asiakkaille hyvitys tai lipun siirto

Koko maassa vallitseva kireä pakkanen ja jää ovat aiheuttaneet haasteita VR:n junakalustolle tällä viikolla. Varmistaakseen mahdollisimman sujuvan liikenteen tulevina päivinä, VR peruu osan loppuviikon junavuoroista. Peruttuihin vuoroihin lipun varanneet asiakkaat siirretään seuraaville junavuoroille tai korvaaville bussiyhteyksille. Ne asiakkaat, joille ei löydy korvaavaa vuoroa, saavat automaattisesti hyvityksen lipustaan.

VR peruu perjantailta, lauantailta ja sunnuntailta noin 20 junavuoroa per päivä varmistaakseen mahdollisimman sujuvan liikenteen tulevana viikonloppuna ja ensi viikolla. Normaalioloissa VR liikennöi päivittäin noin 200 kaukoliikenteen junavuoroa. Merkittävä osa peruutuksista kohdistuu Helsingin ja Kupittaan, Tampereen ja Porin sekä Seinäjoen ja Vaasan välille.

”Vapautunut kalusto pääsee viikonloppuna sulatukseen ja huoltoon, mikä edistää junaliikenteen sujuvuutta tulevina päivinä. Tällä viikolla kovien pakkasten aikana junakalustomme ei ole päässyt kunnolla sulamaan ja ylimääräiset sulatukset ja huollot ovat nyt tarpeellisia. Olemme todella pahoillamme näiden junavuorojen peruutuksista. Toimenpide on kuitenkin välttämätön liikenteen jatkuvuuden varmistamiseksi pakkasen jatkuessa näin kireänä”, sanoo kaukoliikenteen johtaja Piia Tyynilä.

Oman junan tilanteen voi tarkistaa vr.fi:stä

Junien peruutukset vaikuttavat noin 10 000 matkustajaan kolmen päivän aikana.

”Siirrämme peruttujen junien asiakkaat seuraaviin junavuoroihin tai korvaaviin linja-autokuljetuksiin. Joidenkin asiakkaiden osalta hyvitämme liput automaattisesti. Ne asiakkaat, joita emme tavoita, tai kenelle uusi vuoro ei sovi, voivat olla yhteydessä VR:n asiakaspalveluun tai hakea hyvityksen vr.fi:n kautta tai puhelimitse. Oman junan tilanteen voi tarkistaa vr.fi:stä”, kertoo Tyynilä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu