VR rajoittaa matkustajamääriä Varsinais-Suomen alueella 25.3. alkaen – ostettuja junalippuja ei tarvitse perua tai muuttaa

VR rajoittaa kaukojunien suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen Varsinais-Suomen alueella 25.3.–23.4.2021 Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin päätöksen mukaisesti. Yhdenkään Varsinais-Suomen alueella rajoituksen aikana kulkevan junan täyttöaste ei ylitä tällä hetkellä 50%. Uusi linjaus ei siis vaikuta ostettuihin junamatkoihin, eikä asiakkaiden tarvitse muuttaa tai peruuttaa junalippuja. Kaukoliikenteen junissa voi olla yli puolet penkeistä käytössä myös rajoituksen aikana, koska seisomapaikat ovat osa maksimikapasiteettia.

VR on yhdessä Traficomin kanssa sopinut toimenpiteistä rajoitusten toteuttamiseksi. VR rajoittaa suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen Varsinais-Suomen alueella 25.3. alkaen. Rajoitukset tehdään suoraan myyntijärjestelmään huomisesta lähtien.

”Junien täyttöaste rajataan puoleen rekisteröidystä kapasiteetista pois lukien sekä päivä- että yöjunien hytit, jotka varataan aina omaan käyttöön tai omalle seurueelle. Yöjunissa voi siis olla jatkossakin jokainen hytti varattuna. Rekisteröityyn kapasiteettiin kuuluvat myös seisomapaikat, joten yksittäisessä kaukoliikenteen päiväjunassa voi jatkossakin olla yli puolet penkeistä varattuina”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Junalippu on pitänyt ostaa ennen matkaa jo viime kesäkuusta 2020 lähtien, jolloin lopetimme junalippujen myynnin junissa. Linjauksen tarkoituksena on varmistaa, että jokaiselle matkustajalle riittää oma istumapaikka.

VR:n matkamäärät ovat laskeneet -65% viime vuodesta ja kaukoliikenteen junissa on tällä hetkellä väljää. Varsinais-Suomen junien osalta täyttöasteet ovat tällä hetkellä korkeimmillaankin vain noin 30% rajoituksia koskevien viikkojen aikana. Konduktöörimme tarkkailevat matkustajamääriä ja raportoivat, jos matkustajamäärät nousevat yli 50 %.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu