VR rakentaa Suomeen matkaketjut

VR haluaa olla suunnannäyttäjä tulevaisuuden liikkumispalveluiden kehittämisessä. Syyskuussa alamme rakentaa yhteistyökumppanien kanssa koko Suomen kattavaa matkaketjuverkostoa, jossa junamatka yhdistyy saumattomasti muuhun joukkoliikenteeseen.

Tulevaisuudessa matkustajan tarvitsee valita vain lähtöpaikka ja määränpää; toimivimmat reitit, kulkuvälineet ja niiden yhdistelmät mietitään matkustajalle valmiiksi. Alussa lipun voi hankkia vaivattomasti yhdestä paikasta ja matkan voi suunnitella yhtenä kokonaisuutena. Tavoitteena on, että tulevaisuudessa matkustaja pääsee ovelta ovelle yhdellä lipulla. Tätä kokonaisuutta kutsutaan matkaketjuksi ja se rakennetaan yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. VR:n tavoitteena on malli, joka tarjoaa kansainvälisen esikuvan matkaketjujen toimivuudesta ja eduista. Digitaalisuuden huima kehitys mahdollistaa joustavat ja helpot matkustuspalvelut ja -ketjut.

VR järjestää syyskuussa Helsingissä ison Ovelta ovelle -hackathonin, jossa ideoidaan ja rakennetaan start up –yritysten kanssa matkaketjuihin liittyviä asiakaspalvelu- ja liiketoimintamahdollisuuksia. - Haussa on mahdollisimman käytännönläheisiä ratkaisuja ja ideoita, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Viikon 12. – 16.9. ajan Helsingin päärautatieasemalla luodaan yhdessä alan osaajien ja start upien kanssa matkaketjuihin liittyviä palveluja ja ratkaisuja. Suuri yleisö pääsee osallistumaan ideointiin 14.9., jolloin hackathonissa järjestetään yleisötilaisuus.

Uusia palveluita ja rekrytointeja

VR:lle matkaketjut ovat olennainen osa liiketoimintaa. Matkaketjujen rakentaminen junan ympärille on ainutlaatuinen mahdollisuus lisätä koko joukkoliikenteen houkuttelevuutta. – Nyt avaamme VR:n rajapintoja matkaketjujen kehittämiseksi, sanoo VR:n suunnittelujohtaja Antti Tuominen. Nykyisin VR:n junissa on 60 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Junamatka pitää voida yhdistää helposti ja saumattomasti muuhun joukkoliikenteeseen, ja toisin päin. – Matkaketjuista on puhuttu pitkään, nyt on aika toimia, Maisa Romanainen painottaa. VR vahvistaa omia joukkojaan entisestään palkkaamalla tänä syksynä useita alan osaajia. – Näin varmistetaan, että matkaketjuideat saadaan nopeasti toimiviksi kokonaisuuksiksi matkustamista helpottamaan.

Syksyn aikana on luvassa lisää uusia matkustusta helpottavia palveluita. Lisäksi kerromme miten hackathon –viikon aikana ideoituja palveluja käytännössä tuodaan matkustajien hyödyksi.

Lisätietoja hackathonista osoitteesta vr.fi. Lue myös VR:n suunnittelujohtaja Antti Tuomisen Junablogi matkaketjuista.

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu