VR sulkee ravintolavaunujen palvelut kolmeksi viikoksi hallituksen uusien koronalinjausten mukaisesti

Koronavirustilanteen vuoksi VR sulkee ravintolavaunut ja muut ravintolansa hallituksen linjauksen mukaisesti kolmeksi viikoksi 8.3.2021 alkaen. Ravintolavaunujen palvelut suljetaan kokonaan kaikissa päiväjunissa. Yöjunissa ravintolavaunut pidetään auki hyttiin ja omalle paikalle toimitettavia tilauksia varten. Helsingin rautatieaseman Robert’s Coffee ja Hesburger pidetään auki tuotteiden ulosmyyntiä varten. Suositusten mukaan myös erilaisia asiakastiloja kehotetaan sulkemaan ja tästä johtuen VR:n lipputoimistot suljetaan 8.3. pandemian leviämisen ehkäisemiseksi.  

VR toimii vastuullisesti hallituksen ehdotusten mukaisesti sulkemalla ravintolavaunut ja kivijalkaravintolansa määräajaksi. Vaikka ravintolat sulkeutuvat, voimme jatkaa edelleen hytteihin ja omalle paikalle toimitettavien tilausten jakelua yöjunissa. Palvelu on saanut asiakkailta suotuisan vastaanoton ja on hienoa, että voimme jatkaa tämän palvelun tarjoamista myös poikkeusaikana”, matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola sanoo.   

VR tekee parhaansa vähentääkseen koronaviruksen leviämisriskiä myös muiden liiketilojensa osalta. Tämän vuoksi asiakastiloja rajoitetaan ja VR:n lipunmyyntitoimistot Helsingissä, Hyvinkäällä, Järvenpäässä ja Tampereella suljetaan väliaikaisesti. Lippuja voi kuitenkin ostaa edelleen muista myyntikanavista: vr.fi-verkkokaupasta, VR Matkalla –mobiilisovelluksesta, lippuautomaateista, puhelimitse VR:n asiakaspalvelusta 0600 41 900 (ma-pe klo 5–22 ja la-su klo 7-22), sekä kaikilta Suomen R-kioskeilta.   

Lihapullat lähtevät jälleen sähköautolla liikenteeseen   

Viime keväältä tuttu sähköllä kulkeva lihapulla-auto lähtee taas liikenteeseen samalla konseptilla. Ravintolavaunun suosituimmat annokset saa tilattua verkkokaupasta Helsingin kantakaupungin alueella suoraan kotiovelle. Verkkokauppa avataan maaliskuun alkupuolella.   

Haluamme ilahduttaa asiakkaitamme hitiksi viime keväänä nousseen kotiinkuljetuspalvelun avulla. Ravintolavaunun annosten kotiinkuljetuspalvelu oli verrattain kysytty viime keväänä, ja lihapullat oli suosituin annos verkkokaupasta tilattuna aivan kuten ravintolavaunussakin”, Simola jatkaa.   

Asiakkaat voivat muuttaa lippunsa maksutta  

Kaikki VR:n kaukoliikenteen liput ovat muutoskelpoisia ja matkan ajankohtaa voi siirtää joustavasti. Koronasuositusten vuoksi ajalle 20.2.-28.3.2021 varattujen matkojen muutoksista ei peritä erillistä maksua. Normaalisti muutosmaksu on 5 € / lippu kaukoliikenteen perus- ja säästölippuihin.   

Lisäksi autojunapakettien ehtoihin on lisätty joustoa, ja muutoksen lippuun voi tehdä viimeistään 3 päivää ennen junan lähtöä, kun normaalisti se on pitänyt tehdä jo 7 päivää ennen junan lähtöä. Myös tämä muutos koskee ajalle 20.2.-28.3.2021 varattua autojunapakettia. Lisätietoja lippuehtojen muutoksista: https://www.vr.fi/turvallisuus  


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu