VR tilaa lisää uusia matkustajavaunuja Transtechiltä

VR Group on päättänyt tilata uusia matkustajavaunuja kotimaiselta Transtech Oy:ltä. Hankinnan arvo on noin 90 miljoonaa euroa.

InterCity-juniin tulevalla uudella kalustolla korvataan loput 1970- ja 1980-lukujen siniset päivä- ja makuuvaunut, jotka ovat elinkaarensa päässä.

VR käynnisti matkustajavaunujen julkisen EU-kilpailutuksen viime vuoden kesäkuussa. Tavoitteena on solmia varsinainen hankintasopimus Transtechin kanssa kevään aikana.

– Haluamme tarjota matkustajillemme parempaa palvelua jatkamalla VR:n kaluston uudistamista, sanoo VR Groupin toimitusjohtaja Mikael Aro.

Nyt hankittavat vaunut mahdollistavat myös Kolarin-yöjunaliikenteen jatkumisen. Hankintaan kuuluu 27 vaunua, joista kymmenen on uusia kaksikerroksisia makuuvaunuja. Kolarin-liikenteessä on käytetty sinisiä vaunuja.

Uusi kalusto parantaa kaukoliikenteen palveluja

VR-konsernilla on käynnissä kahden miljardin euron investointiohjelma tälle ja tulevalle vuosikymmenelle. Viime vuosina on hankittu esimerkiksi uusia sähkövetureita Siemensiltä sekä ohjausvaunuja ja kaksikerroksisia ravintolavaunuja Transtechiltä.

Uudet kaksikerroksiset vaunut parantavat kaukoliikenteen matkustajien palveluja. Vaunuissa on ilmastointi, sähköpistokkeet, langaton VR:n junaverkko ja ne ovat esteettömiä. Uusissa makuuvaunuissa on lisäksi yläkerrassa wc:t ja suihkut joka hytissä.

Nyt tilattavat vaunut tulevat matkustajien käyttöön tämän vuosikymmenen loppuun mennessä.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu