VR toi sarjaliput mobiilisovellukseen – 10 matkaa nyt alennushintaan -25 %

Uudesta VR Matkalla -mobiilisovelluksesta voi nyt ostaa VR:n lähi- ja kaukoliikenteen sarjalippuja. Tämän myötä kaukoliikenteen sarjaliput tulivat ensimmäistä kertaa ostettaviksi mobiilisovelluksesta. VR Matkalla -sovelluksesta varatun kaukoliikenteen sarjalipun matkan voi jatkossa myös perua itse. Kaukoliikenteen sarjalipun saa 6.2.-23.2. ostettua VR Matkalla -sovelluksesta edullisesti -25 %:n alennuksella.  Myös VR:n lähijunien 10 matkan sarjaliput ovat -25 % itsepalvelukanavista ostettuna. 

Uudesta VR Matkalla -mobiilisovelluksesta voi nyt ostaa sekä VR:n lähi- että kaukoliikenteen 10 matkan sarjalippuja. Kaukoliikenteen sarjaliput ovat siten ensimmäistä kertaa ostettavissa mobiilisovelluksesta. Sarjalippuasiakkaat voivat nyt myös peruuttaa VR Matkalla -sovelluksessa tehdyn kaukoliikenteen sarjalipun paikanvarauksen kätevästi itse suoraan sovelluksessa, jos matkasuunnitelma muuttuu. Muiden kanavien kautta varatun sarjalippumatkan peruminen onnistuu vain asiakaspalveluun soittamalla. Jatkossa peruutus tulee tehdä viimeistään 30 min ennen junan aikataulun mukaista lähtöaikaa riippumatta siitä, kumpaa peruutustapaa käyttää.

”Sarjalippu on ollut yksi uuden mobiilisovelluksen odotetuimmista toiminnallisuuksista. Sovelluksessa sarjalipun paikan varauksen ja peruutuksen voi tehdä itse, ja se sujuu paljon aiempaa helpommin ja nopeammin. Sen kunniaksi haluamme nyt tarjota asiakkaillemme kaikista VR Matkalla -sovelluksesta 23.2. mennessä ostetuista sarjalipuista –25 % alennuksen”, iloitsee VR:n myynti- ja asiakaskokemusjohtaja Salla Ketola.

Tarjoushintaan ostetulla sarjalipulla matkustetaan kaukoliikenteessä Eko-luokassa. Matkaa varatessaan voi vaunukartalta valita myös lisämaksullisen paikan Ekstra-luokkaan tai ravintolavaunun yläkertaan. Lähiliikenteessä tarjoushintaisen sarjalipun saa ostettua VR Matkalla -sovelluksen lisäksi myös muista itsepalvelukanavista.

Sekä kauko- että lähiliikenteen sarjalippu on voimassa 4 kuukautta ostohetkestä.   

Sarjalippu on erinomainen tuote paljon samaa reittiä matkustavalle, ja siksi erityisen suosittu työmatkustajien ja opiskelijoiden keskuudessa. Työmatkojen kulkeminen junalla on myös ylivertaisen helppo ilmastoteko: asiakkaamme säästävät yksityisautoiluun verrattuna kotimaan kauko- ja lähijunissa matkustamillaan kilometreillä yhteensä yli 300 000 hiilidioksidiekvivalenttitonnia vuodessa, eli keskisuuren kaupungin verran”, Ketola muistuttaa.  

VR:n junista 95 prosenttia kulkee puhtaasti vesivoimalla tuotetulla sähköllä. Rataverkon sähköistämättömyyden vuoksi kiskobussien ja Kolarin yöjunien reiteillä ei kuitenkaan ole mahdollista ajaa uusiutuvalla sähköllä. VR kompensoi näiden reittien polttoainepäästöt, jotta jokainen Suomessa taitettu junamatka on hiilineutraali. Lisäksi VR kompensoi myös kaiken Suomessa kulkevissa junissa käytetyn sähkön ja dieselin tuotannosta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt. Päästöhyvitys toteutetaan yritysten ilmastovaikutusten hallintaan erikoistuneen Nordic Offsetin kautta investoimalla päästöjä vähentäviin ja hiilinieluja lisääviin Gold Standard -sertifioituihin vapaaehtoisen päästökaupan projekteihin. Lisätietoa täällä.

Myyntikanavien kehitystyö jatkuu 

VR:llä on parhaillaan käynnissä myyntikanavien uudistus, jossa kaikki digitaaliset myyntikanavat korvataan uusilla. Viime kesänä julkaistu VR Matkalla -sovellus on ollut hyvin pidetty ja löytänyt tiensä jo satojen tuhansien VR:n asiakkaiden puhelimiin. Myöhemmin se tulee myös yritysasiakkaiden saataville. Asemille ympäri Suomea asennettiin viime kesän ja syksyn aikana myös uudet, aiempaa helppokäyttöisemmät lippuautomaatit. Joulukuussa VR julkaisi nykyisen vr.fi-sivuston rinnalle ensimmäisen version uudesta verkkosivustosta uusi.vr.fi, jonka kautta voi ostaa kertalippuja lähi- ja kaukoliikenteeseen.

VR Matkalla -sovellukseen ja uudelle uusi.vr.fi-sivustolle tuodaan uusia ominaisuuksia ja lipputuotteita ketterästi pala kerrallaan asiakkaiden toiveita ja palautteita kuunnellen. Uusia toiminnallisuuksia pilotoidaan myös asiakkaista koostuvassa pilottiryhmässä.  Kehitysvaiheen aikana nykyiset mobiilisovellukset ja vr.fi-verkkokauppa pidetään käytössä rinnakkain uusien kanssa, kunnes kaikki lipputuotteet löytyvät uusista myyntikanavista.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu