VR Track Äänekosken ratayhteyksien urakoitsijaksi

VR Track on valittu Äänekosken biotuotetehtaan ratayhteyshankkeen toteuttajaksi. Ratahanke toteutetaan allianssimallilla. Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet –hankkeessa parannetaan tie- ja ratayhteyksiä alueen kasvavien liikennemäärien tarpeisiin.

Tampereen ja Äänekosken välisellä rataosuudella toimintavarmuutta parannetaan radan rakenteita, tunneleita ja turvalaitteita korjaamalla. Jyväskylä-Äänekoski välinen rataosuus sähköistetään, mikä vähentää kuljetuskustannuksia ja ympäristöhaittoja.

Ratahanke käynnistyy suunnittelulla ja varsinainen rakentaminen ajoittuu vuosiin 2016-17. Ratahankkeen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2017.

Mikä allianssi?

Allianssimallinen toteutus perustuu kumppanuuteen, jossa tilaaja ja urakoitsija muodostavat yhteisen organisaation. Yhteistä osaamista hyödynnetään tehokkaasti hankkeen parhaaksi.

– Tiivis yhteistyö tukee hankkeen saumatonta etenemistä, kun aikataulu on tiukka. Myös riskit kannetaan yhdessä, toteaa Liikenneviraston hankkeen projektipäällikkö Mikko A. Heiskanen.

Allianssi perustuu vahvasti luottamukseen ja sitoutumiseen.

– Meillä on erittäin hyviä kokemuksia Allianssi-hankkeista ja työskentelystä niissä. Uskon, että tämä on eduksi hankkeelle ja yhteistyölle Liikenneviraston kanssa, sanoo VR Trackin rakentamisen johtaja Harri Lukkarinen.

Lue Liikenneviraston tiedote.

 


Tilaa mediatiedotteet sähköpostiisi

Pörssitiedotteet

Pörssitiedotteet löydät täältä

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu Pohjolanliikenne etusivu Avecra etusivu