VR Track Äänekosken ratayhteyksien urakoitsijaksi

VR Track on valittu Äänekosken biotuotetehtaan ratayhteyshankkeen toteuttajaksi. Ratahanke toteutetaan allianssimallilla. Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet –hankkeessa parannetaan tie- ja ratayhteyksiä alueen kasvavien liikennemäärien tarpeisiin.

Tampereen ja Äänekosken välisellä rataosuudella toimintavarmuutta parannetaan radan rakenteita, tunneleita ja turvalaitteita korjaamalla. Jyväskylä-Äänekoski välinen rataosuus sähköistetään, mikä vähentää kuljetuskustannuksia ja ympäristöhaittoja.

Ratahanke käynnistyy suunnittelulla ja varsinainen rakentaminen ajoittuu vuosiin 2016-17. Ratahankkeen arvioitu valmistumisaika on syksyllä 2017.

Mikä allianssi?

Allianssimallinen toteutus perustuu kumppanuuteen, jossa tilaaja ja urakoitsija muodostavat yhteisen organisaation. Yhteistä osaamista hyödynnetään tehokkaasti hankkeen parhaaksi.

– Tiivis yhteistyö tukee hankkeen saumatonta etenemistä, kun aikataulu on tiukka. Myös riskit kannetaan yhdessä, toteaa Liikenneviraston hankkeen projektipäällikkö Mikko A. Heiskanen.

Allianssi perustuu vahvasti luottamukseen ja sitoutumiseen.

– Meillä on erittäin hyviä kokemuksia Allianssi-hankkeista ja työskentelystä niissä. Uskon, että tämä on eduksi hankkeelle ja yhteistyölle Liikenneviraston kanssa, sanoo VR Trackin rakentamisen johtaja Harri Lukkarinen.

Lue Liikenneviraston tiedote.

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu