VR Track kumppaniksi Vossloh-konsernille

VR Trackin vaihdetuotanto- ja kiskohitsaamotoimintaa kehitetään yhdessä maailman johtavan rautatieteknologia- ja infrastruktuurikonsernin kanssa.

VR Track ja Vossloh-konsernin yhtiöt, Vossloh Cogifer Finland Oy ja Vossloh Rail Service International GmbH ovat solmineet sopimuksen kahden yhteisyrityksen muodostamisesta. Yhteisyrityksillä haetaan vahvuutta vaihdetuotanto- ja kiskohitsaamotoimintojen kasvattamiseen ja kehittämiseen. Tavoitteena on, että tuotanto saadaan siirrettyä yhteisyrityksiin kuluvan kesän aikana.

VR Track on hakenut vaihdetuotannon ja kiskohitsaamon toiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen kumppaniksi vahvaa markkinaosaajaa. – Nämä liiketoiminnat ovat osa Vosslohin maailmanlaajuista ydinliiketoimintaa. Tällaisella yhteisyritysmallilla pystymme entistä vahvemmin kehittämään ja kasvattamaan liiketoimintoja tulevaisuudessa niin Suomen kuin muidenkin pohjoismaiden markkinoilla, kertoo yhteisyritysten taustoista VR Trackin toimitusjohtaja Ville Saksi.

Yhteistyritykset pähkinänkuoressa

VR Trackin vaihdetuotantotoiminnot siirretään osaksi Vossloh Cogifer Finland Oy:n nykyisiä toimintoja ja yrityksen nimi säilyy nykyisenä. Yritysjärjestelyssä VR Trackistä tulee yrityksen vähemmistöosakas 40 %:n omistusosuudella. 

Tulevalla yhteisyrityksellä on toimintaa kolmella eri paikkakunnalla. Vossloh Cogifer Finlandilla on noin 20 työntekijää Salon Teijossa. VR Trackin vaihdetuotanto työllistää noin 30 henkilöä Kouvolan Kaipiaisissa ja Pieksämäellä, ja nämä henkilöt siirtyvät yrityskaupan myötä yhteisyritykseen.

VR Trackin kiskohitsaamotoiminnot eriytetään uuteen yhtiöön, josta Vossloh Rail Services International Gmbh ostaa 60 %:n osake-enemmistön. Yhteisyritys tulee toimimaan nimellä Vossloh Rail Services Finland Oy. Kiskohitsaamotoiminnot sijaitsevat Kouvolan Kaipiaisissa, josta uuteen yritykseen siirtyy noin 30 VR Trackin nykyistä työntekijää.

VR Track Oy on Suomen suurin radanrakentaja ja yksi suurimmista infrarakentajista ja -suunnittelijoista. Palvelumme kattavat koko infran elinkaaren suunnittelusta kunnossapitoon. Yli 150 vuoden kokemus rautatiejärjestelmistä luo vahvan perustan infran kokonaisosaamiseen ja suurten urakoiden projektinhallintaan. Olemme myös vahvasti mukana kehittämässä tietomallinnusta ja alan teknologiaa. Suomessa meillä työskentelee 1700 ja Ruotsin tytäryhtiössä runsaat 200 ammattilaista.

VR Track on osa VR Groupia, joka on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys.

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu