VR Track, Pöyry ja YIT allekirjoittivat Tampereen raitiotiehankkeen toteutussopimuksen

VR Track, Pöyry ja YIT ovat allekirjoittaneet Tampereen kaupungin kanssa sopimuksen Tampereen raitiotiehankkeen toteuttamisesta. Toteutusvaiheen tarkennettu kustannusarvio on 238,8 miljoonaa euroa.Kuva: Tampereen kaupunki / IDIS Design Oy.

Ensimmäisen vaiheen rakennustyöt alkavat vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla ja kestävät arviolta vuoteen 2021. Kyseisenä ajanjaksona rakennetaan 15 km pituinen raitiotieyhteys keskustasta Hervantaan ja keskussairaalalle sekä varikko Hervantaan.

Raitiotien toinen osa on tavoitteena rakentaa vuosina 2021–2024. Tämän myötä raitiotieverkosto laajenee keskustasta Lentävänniemeen.

Hanke toteutetaan allianssimallilla, jossa Tampereen kaupungin tilaaman palvelun tuottajina ovat VR Track, Pöyry ja YIT. Mallin mukaisesti tilaaja, suunnittelijat ja urakoitsijat toimivat yhteistyössä hankkeen toteuttamisessa.

– Kaikkien allianssiosapuolten tiivis yhteistyö ja sitoutuminen hankkeen korkeisiin tavoitteisiin alusta alkaen mahdollistivat osaltaan raitiotien toteutumisen. Raitiotien rakentaminen tulee näkymään Tampereen katukuvassa, mutta kehitysvaiheessa yhdessä laadittu toteutussuunnitelma ja yhteen hitsautunut allianssitiimi luovat erinomaiset edellytykset hankkeen sujuvalle toteuttamiselle, iloitsee VR Track Oy:n toimitusjohtaja Harri Lukkarinen.

– Raitiotieallianssissa kaupungin edustajat, suunnittelijat ja rakentajat ovat tehneet yhdessä reilun vuoden hartiavoimin töitä hankkeelle parhaiden ratkaisujen löytämiseksi. Toteutuspäätöksellä tämä työ realisoituu tamperelaisten hyväksi, hankkeen sujuvana toteutuksena ja korkeatasoisena raitiotiejärjestelmänä. Me Pöyryllä olemme ylpeitä saadessamme tukea Tampereen seudun voimakasta kehitystä, vahvistaa Pöyryn infrasuunnittelun johtaja Mikko Inkala.

– YIT:n uudistetun strategian keskiössä on kasvukeskusten hankekehitys, jossa kumppaneiden osallistamisessa on entistä suurempi rooli. Tampereen raitiotiehankkeen tiivis allianssimalli heijastaa hyvin tätä tavoitettamme. Kokoluokaltaan hanke on merkittävä, ja lisäksi sillä on oleellinen asema Tampereen alueen kehittämisessä, missä YIT haluaa olla vahvasti mukana, sanoo YIT:n Infrapalvelut- liiketoimintaryhmän johtaja Jouni Forsman.  

Voit seurata raitiotiehankkeen etenemistä Tampereen kaupungin hankesivuilta.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu