VR Trackin projektiorganisaatioon suunnitellaan muutoksia

VR Track suunnittelee organisoivansa rakentamisen ja kunnossapidon projektinsa uudella tavalla. Suunniteltujen muutosten laajuuden vuoksi yhtiössä käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut.

Yhteistoiminnassa käsiteltävän ehdotuksen tavoitteena on parantaa VR Trackin kilpailukykyä tehokkaamman projektinjohdon avulla. Suunnitelmia käsitellään yt-neuvotteluissa, jotka alkavat 29.9.2014. Neuvottelujen aikana käsitellään rakentamisen ja kunnossapidon liiketoimintoihin mahdollisesti aiheutuvat henkilöstövaikutukset.

Neuvottelut koskevat mainituissa liiketoiminnoissa työskenteleviä työnjohtajia ja vastaavia työnjohtajia, joita on yhteensä 250. Suunnitellussa uudessa projektiorganisaatiossa ei olisi nykyisenkaltaisia vastaava työnjohtaja – tai työnjohtajatasoja.

Nykyisistä vastaavista työnjohtajista ja työnjohtajista suuri osa voi joutua vaihtamaan tehtävää tai joutua irtisanomisen kohteeksi. Suorilta irtisanomisilta voitaisiin kuitenkin välttyä, jos neuvotteluiden kohteena olevat henkilöt ottaisivat vastaan suunnitellun vaihtoehtoisen tehtävän. Mahdollisesti irtisanottavien henkilöiden määrä riippuu suunnitellun uuden projektiorganisaatiomallin lopullisesta muodosta ja kohteena olevien henkilöiden halukkuudesta ottaa vastaan tarjottavia uusia tehtäviä.

Neuvotteluissa käydään läpi erilaisia vaihtoehtoja mahdollisille irtisanomisille. Neuvottelujen aikana käsitellään myös mahdollisen muun muutosturvan toteuttamistapa.

VR Track on Suomen suurin radanrakentaja ja yksi suurimmista infra-alan rakennusliikkeistä ja suunnittelutoimistoista. Yhtiön palvelut kattavat koko infrahankkeen elinkaaren: suunnittelun, rakentamisen ja kunnossapidon. VR Track on myös merkittävä rautatiemateriaalien toimittaja. Yhtiö on osa VR Groupia ja se toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Virossa.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu