VR Transpointin kaasurekka liikenteessä

VR Transpoint tuo kahdeksan kaasurekkaa maantieliikenteeseen

VR Transpoint on etulinjassa suunnittelemassa ja operoimassa logistiikkaketjuja, joiden tavoitteena on hiilidioksidipäästöjen leikkaaminen nopealla aikataululla. VR Transpoint investoi vähäpäästöisiin maantiekuljetuksiin ja yhtiön ensimmäiset nesteytettyä maa- ja biokaasua käyttävät rekat ovat aloittaneet kaupallisessa liikenteessä.

"Vahvimpia valttejamme päästöjen vähentämisessä ovat täysin päästöttömät ja tehokkaat sähkövetoiset rautatiekuljetukset, mutta päästöjen vähentäminen on tärkeää myös maantiekuljetuksissa. Investoimalla vähäpäästöisiin kuljetuksiin autamme myös asiakkaitamme pääsemään heidän omiin ympäristötavoitteisiinsa ja samalla tämä hyödyttää laajemmin myös yhteiskuntaa ympärillämme,” sanoo VR Transpointin johtaja Martti Koskinen.

Asiakkaille räätälöidyt logistiikkaratkaisut ovat osa VR Transpointin strategiaa vähentää kuljetusten päästöjä entisestään. Volvon toimittamat kaasurekat käyttävät polttoaineena nesteytettyä maa- ja biokaasua. Uuden kaluston myötä on mahdollista saavuttaa merkittäviä päästövähennyksiä saatavilla olevan kaasun alkuperästä riippuen.  

"Maantielogistiikassa kaluston polttoainekysymysten lisäksi liikenteen suunnittelu on tärkeää, jotta kuormat ovat täysiä ja tyhjänä ajoa vältetään. Kaasurekkamme ovat uudenlaisia säiliö- ja konttikalustoyhdistelmiä, joiden rakenteen ansiosta pystymme tekemään tehokkaita meno-paluukuljetuksia – menosuunnassa Suomen vientisatamiin käytetään kontti- ja paluusuunnassa puolestaan säiliökalustoa", Koskinen kertoo. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu