raide

VR Transpointin idän tavaraliikenne käynnistyy

Tiedotimme aiemmin keskeyttävämme VR Transpointin idän tavaraliikenteen 27. maaliskuuta 2022 Venäjän rautateihin (RZD) kohdistuvien UK:n pakotteiden vuoksi. UK:n viranomaisilta saamamme tarkennuksen mukaan kyseiset pakotteet eivät kuitenkaan koske VR-konsernin sopimuksia. VR Transpointin idän tavaraliikenne käynnistyy uudelleen keskiviikkona 30. maaliskuuta.

"Viime viikolla tulleen päätöksen jälkeen olemme jatkaneet keskusteluja UK:n viranomaisten ja pankkien kanssa pakotteiden velvoittavuudesta yhtiötämme kohtaan. Britannian viranomaisten ja pankkien täsmennetyn tulkinnan mukaan pakotteet eivät koske toimintaamme. Näin ollen voimme jatkaa tärkeää rautateiden vienti-, tuonti- ja transitoliikennettä ja pitää samalla Suomen vientiteollisuuden pyörimässä. Pakotteet kohdistuvat usein henkilöihin ja sitä kautta lähettäjiin tai tavaranomistajiin ja pakotteiden alaisia kuljetuksia emme jatkossakaan kuljeta. Mahdollisista pakotteista ja lisärajoituksista päättävät viranomaiset ja toimimme aina heidän ohjeistuksensa mukaan", VR Groupin toimitusjohtaja Lauri Sipponen sanoo.

VR Transpointin palvelut painottuvat vientiteollisuuden tuote- ja raaka-ainekuljetuksiin. VR Transpointin rautatiekuljetusten volyymit vuonna 2021 oli noin 37 miljoonaa tonnia. Suomen ja Venäjän välinen rahti on noin kolmannes kokonaistonneista. 

Allegro-liikenne keskeytettiin maanantaista 28.3.2022 alkaen toistaiseksi. Päätöksellä ei ole vaikutusta Allegron liikennöintiin.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu