Nainen Hangossa meren äärellä

VR tuo kesäksi myyntiin uuden lipputyypin: lomalipulla voi matkustaa rajattomasti VR:n lähi- ja kaukojunissa

VR tuo 19.5. myyntiin uuden tuotteen, lomalipun. Lomalipun kestoksi valitaan 5, 7 tai 9 päivää, joiden aikana saa matkustaa VR:n lähi- ja kaukojunissa rajattomasti. Lomalippu ja mahdolliset lisäpalvelut ostetaan kätevästi VR Matkalla -sovelluksesta, josta omaa matkaa voi myös seurata.

VR:n asiakaskyselyn mukaan yli 60 % aikoo matkustaa tänä kesänä kotimaassa enemmän kuin aiemmin ja n. 40 % haluaisi matkustaa Suomea kierrellen*. Kesälomalta toivotaan tänä vuonna erityisen paljon joustavuutta ja huolettomuutta. VR:n uudella lomalipulla voi suunnitella itselleen mieluisen reitin ja päättää matkustusajankohdan joustavasti.  

”Olemme saaneet paljon toiveita lipusta, joka mahdollistaisi spontaanin matkustelun kotimaassa. Uusi lipputyyppimme lomalippu vastaa tähän tarpeeseen. Lomalipun voi ostaa, vaikka ei edes tietäisi, minne aikoo matkustaa. Matkan voi aloittaa silloin kun itse haluaa ja varata junamatkan sinne, missä aurinko paistaa. Uskon, että lomalippu ei jää vain tämän kesän kokeiluksi. Lomalippu on rakennettu yhdessä asiakkaidemme kanssa”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.  

Lomalippu muistuttaa suosittua Interrail-lippua, jolla voi matkustaa raiteita pitkin ympäri Eurooppaa. Lomalipulla voi suunnitella oman reitin vapaasti kotimaassa samaan tapaan kuin kansainvälisessä versiossa. Tukea ja inspiraatiota reitin suunnitteluun ja Suomen upeisiin matkakohteisiin saa VR:n verkkosivuilta, jonne kootaan reittiehdotuksia erilaisiin tarpeisiin ja matkan pituuksiin. 

Lomalippu on myynnissä 8.8. saakka ja sillä voi matkustaa 1.6.-31.8.2021. Jokainen lomalipun matka varataan VR Matkalla -sovelluksessa. Opiskelijat, eläkeläiset ja asevelvolliset saavat lipusta normaalien lippukäytäntöjen mukaiset alennukset, lapset jopa -50% alennuksen.  

Lomalipun hinnat (5, 7 ja 9 päivää):  

Aikuiset: 119€; 139€; 159€ 
Lapset: 59,5€; 69,5€; 79,5€ 
Opiskelijat ja asevelvolliset: 83,3€; 97,3€;111,3€ 
Eläkeläiset: 95,2€; 111,2€; 127,2€ 

VR tuo kesäksi myös hinnanalennuksia  

Lomalipun lisäksi VR kannustaa kotimaan matkailuun tuomalla kesäksi myyntiin koko Suomen laajuudelta edullisia hintoja. Lisäksi tietyillä reiteillä hintoja on laskettu pysyvämmin. Esimerkiksi Helsinki-Jyväskylä-matkan aikuisten lipun voi saada hintaan 9,90 € (ennen 13,90 €). Hinnanalennuksia on tehty myös Helsinki-Turku-reitille.  

”Haluamme tehdä kotimaan matkailusta kaikille mahdollista. Suomi on täynnä tuttuja ja tuntemattomampiakin kohteita, joihin voi matkustaa edullisesti, mukavasti ja hiilineutraalisti raiteita pitkin. Kunnon lomafiilis alkaa junamatkalla”, sanoo Simola. 

Alennetut hinnat Jyväskylän ja Turun reiteillä ovat jo myynnissä. Kotimaan kaukoliikenteen päiväjuniin ja VR:n lähiliikenteeseen voi tällä hetkellä ostaa lippuja 20.6.2021 saakka. Loput kesän liput tulevat myyntiin toukokuun viimeisellä viikolla. Yöjunalippuja voi ostaa matkoille aina 11.12.2021 saakka. 

 

* VR teki joulukuussa 2020 kyselyn liittyen kesän vapaa-ajan matkustamiseen. Vastaajia oli n 1000. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu