VR tuo uuren nopean junayhteyre Turu ja Helsinki välil

VR aloittaa maaliskuun lopussa entistä nopeamman junayhteyden Turun ja Helsingin välillä. Matka-aikaa on saatu lyhennettyä 20 minuuttia, uusi express-yhteys kestää tunnin ja 38 minuuttia. Matka-aika lyhenee myös muilla Turun vuoroilla. Matkamäärät yhdellä Suomen suosituimmista junareitistä ovat kasvussa.

- Turun ja Helsingin välillä matkustavat ovat toivoneet nopeampaa vuoroa ja tähän toiveeseen haluamme nyt vastata. Jatkossa tavoittelemme nopeampia junayhteyksiä myös muilla reiteillä, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen

Matka-ajan nopeutuminen nykyisestä on mahdollista Pendolinon uusitun kallistusjärjestelmän ansiosta. Rataosuudelta on myös yhteistyössä Liikenneviraston kanssa poistettu viisi nopeusrajoitusta. Express-vuoro pysähtyy lähdön jälkeen vain Kupittaalla ja Pasilassa ennen Helsinkiin saapumista.
Nopeamman matka-ajan lisäksi uudella vuorolla halutaan vastata entistä paremmin myös työmatkailijoiden tarpeisiin. Siksi juna lähtee Turusta klo 7:08 ja saapuu Helsinkiin klo 8:46 sekä palaa Turkuun alkuillasta, lähtöaika Helsingistä on 16:10 ja saapumisaika Turkuun 17:48.

Myös muut Turun vuorot nopeutuvat ja lähtöajat paranevat

Helsinki-Turku eli ns. rantarata on maan suosituimpia junareittejä ja sillä tehdään yli miljoona matkaa vuodessa. Matkamäärät ovat olleet kasvussa viime kesästä lähtien ja joulukuussa reitillä liikkui lähes 10 % enemmän matkustajia kuin vuosi sitten.

Uusi yhteys ei korvaa vanhoja vuoroja vaan tulee täydentämään tarjontaa. Matkustaja voi valita jatkossa 14 edestakaisesta vuorosta sopivimman. Myös muiden vuorojen matka-aika nopeutuu viidellä minuutilla, sillä valtaosa vuoroista ei enää jatkossa pysähdy Kirkkonummella.

- Kirkkonummella pysähtyvät edelleen aamun ensimmäinen junavuoro Helsingistä Turkuun sekä illan viimeinen junavuoro Turusta Helsinkiin. Lisäksi hoidamme suosituimmille junavuoroille liityntäkuljetuksen Kirkkonummelta Karjaalle, joka liitetään osaksi VR:n junalippua. Näin saamme kokemuksia uudenlaisesta, eri matkustusmuodot yhdistävästä palvelusta, kertoo VR:n suunnittelujohtaja Antti Tuominen.

Samalla VR uusii reitin aikataulut siten, että ne palvelevat paremmin Turussa tai Helsingissä tasatunnein alkaviin tai päättyviin tilaisuuksiin matkustavia asiakkaita. Lähtöajat ovat jatkossa Helsingistä xx:37 ja Turusta xx:30 ja saapumisajat Helsinkiin xx:23 ja Turkuun xx:30. Helsinki-Turku -välillä liikennöi myös alkuvuodesta raiteille tuotu uusi Robert's Coffee -vaunu.

Uusi express-vuoro alkaa liikennöidä ja muutokset muuhun liikenteeseen alkavat 27. maaliskuuta. Liput tulevat myyntiin mahdollisimman pian.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu