VR tuo uusia matkatavaroiden kuljetuspalveluita joulusesonkiin

VR kehittää jatkuvasti yhä sujuvampaa liikkumista kotiovelta kohteeseen. Tähän joulusesonkiin VR tarjoaa uusia matkatavaroiden kuljetuspalveluita asiakkaiden avuksi. Jouluviikon päiväjunissa on vielä useimmilla reiteillä tilaa, mutta suosituimpien yöjunien hytit on myyty loppuun.  

VR ja Lähitaksi tarjoavat yhteistyössä Helsingin asemalta lähteville asiakkaille ilmaisen matkatavaroiden kuljetuksen taksilta junaan asti ja taksimatkasta 10 % alennuksen. Autojuna-asiakkaille VR tarjoaa puolestaan ilmaisen taksikuljetuksen Pasilan autojuna-asemalta Pasilan asemalle.  
 
”Joulunviettoon lähdetään monesti isojen matkatavaroiden kanssa. Haluamme yhdessä Lähitaksin kanssa tuoda helpotusta matkatavaroiden kuljettamiseen, jotta joulunviettoon saa lähteä ilman huolta painavien matkatavaroiden kantamisesta. Nämä ovat uusia kokeiluja asiakkaidemme matkustamista helpottaaksemme, ja palautteen perusteella niitä on mahdollista tarjota myös tulevissa sesongeissa. Uusia matkaketjukokeiluja on tiedossa myös ensi vuoden puolella”, kertoo matkustajaliikennejohtaja Topi Simola.  
 
Matkatavaroiden kuljetuspalvelut ovat saatavilla 17-23.12. Matkatavaroiden kuljetus taksilta junaan tilataan ennakkoon Lähitaksin sivuilta: https://www.lahitaksi.fi/vr-kantopalvelu  
 
Autojuna-asiakkaat kuljetetaan saapumisjärjestyksessä tavaroineen Triplan ostoskeskukseen. Kuljetuspalveluista voi lukea lisää VR:n sivuilta: https://www.vr.fi/matkaketjut/taksi 

Jouluviikon päiväjunissa vielä tilaa, suositut yöjunat alkavat olla täynnä 

Jouluviikko on yksi junamatkustuksen vilkkaimmista sesongeista. Suosituin matkustusaika on tällä hetkellä aatonaattona torstaina 23.12. Etenkin aatonaaton iltapäivän päiväjunissa on paljon matkustajia. Myös keskiviikon 22.12. sekä sunnuntain 26.12. lähdöt alkavat hiljalleen täyttyä. Eniten matkoja on varattu etelästä pohjoiseen; Helsingistä Rovaniemelle, Ouluun ja Tampereelle.  
 
”Junassa pääsee virittäytymään lomatunnelmaan, ja perille pääsee turvallisesti, nopeasti ja mukavasti. Jos haluaa lisää matkustusväljyyttä ja -mukavuutta, voi varata hytin tai paikan uudistetusta Ekstra-luokasta tai ravintolavaunun yläkerrasta. Palautimme maskipakon juniin ja ravintolavaunussa on käytössä koronapassi. Jaamme joulun lähtöliikenteen matkustajille maskeja Helsingin Päärautatieasemalla tällä viikolla. Jatkamme käyttöön otettuja turvallisuustoimenpiteitä, ja olemme myös tehneet juniin tehosiivouksen ennen joulusesonkia”, sanoo Simola.   
 
Suosituimpien yöjunien hytit ja autopaikat on jo loppuunmyyty. Yöjunat ovat myynnissä jo nyt 14.8.2022 saakka, joten myös kevään sesonkeihin voi varata yöjunamatkoja. Hiihtoloman juniin on vielä tilaa, mutta suosituimpien matkustuspäivien 18.2. ja 19.2. hytti- ja autopaikat alkavat jo täyttyä. Pääsiäisen juniin on lähtökohtaisesti hyvin tilaa. Hytin ja autopaikan voi ostaa nyt aiempaa helpommin uudistuneesta vr.fi:stä. 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu