VR varautuu rautatiealan mahdollisiin lakkoihin

Veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokielto voi aiheuttaa muutoksia tai peruutuksia VR:n asiakkaiden junamatkoihin keskiviikosta 1.3. alkaen. Rautatiealaan kohdistuvat lakkovaroitukset pysäyttäisivät toteutuessaan junaliikenteen 6.–10.3. ja 13.–17.3. Lakot eivät ole vielä varmistuneet, eikä matkustajien tarvitse tässä vaiheessa tehdä muutoksia junalippuihin.

Rautatiealan Unioni Ry (RAU) on ilmoittanut veturinkuljettajien ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta 1.3. alkaen, mikä voi aiheuttaa peruutuksia ja myöhästymisiä kauko-, lähi- ja tavarajunaliikenteeseen. Lisäksi RAU ja JHL ovat antaneet lakkovaroitukset, jotka voisivat toteutuessaan pysäyttää junaliikenteen 6.–10.3. ja 13.–17.3.

”Neuvottelut jatkuvat Palvelualojen työnantajat Palta ry:n ja työntekijäliittojen välillä. Toivomme tietenkin, että tilanteeseen löytyisi ratkaisu ennen mahdollisen lakon alkamista, sillä lakko vaikuttaisi niin monen matkustajan arkeen ja lomasuunnitelmiin sekä tavaraliikenteen kuljetuksiin”, toteaa VR:n henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto 1.3. alkaen

Pyrimme parhaamme mukaan ajamaan kaikki junavuorot tavalliseen tapaan tai korvaamaan mahdolliset perutut kaukojunavuorot bussikuljetuksella. On kuitenkin mahdollista, että joudumme perumaan junavuoroja ja korjaavaa kuljetusta ei pystytä järjestämään. Jos junavuorosi perutaan, voit hakea junalipuista korvausta osoitteessa: www.vr.fi/hae-korvausta.

Mahdolliset lakot 6.–10.3. ja 13.–17.3.

Lakkojen toteutuessa joudumme valitettavasti perumaan kaikki kauko- ja lähijunat. Myös tavaraliikenteen junat peruttaisiin yksittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Viestimme lakon toteutuessa lippujen muutos- ja peruutusmahdollisuuksista.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja ohjeistamme asiakkaitamme tilanteen tarkentuessa. Ajantasaiset tiedot junaliikenteen poikkeuksista voi aina tarkistaa reaaliajassa osoitteesta www.vr.fi/junaliikenne-nyt.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu