VR-Yhtymä yhtiöittää kunnossapidon liiketoiminnan

VR-Yhtymä siirtää kunnossapidon liiketoimintansa konsernin sisällä toimivaan tytäryhtiöön. VR Kunnossapito Oy:ksi nimetty yritys aloitti toimintansa 1.1.2019 ja uuden yhtiön palvelukseen siirtyi vanhoina työntekijöinä 990 henkilöä. Raidekaluston kunnossapitoon erikoistunutta yhtiötä johtaa kunnossapitojohtaja Kimmo Soini.  

Tavoitteena on kasvattaa VR Kunnossapito Oy:sta kilpailukykyinen raidekaluston monimerkkihuoltamo. Tarkoitus on laajentaa asiakaspohjaa ja hakea kasvua lähialueilta ja muilta toimialoilta.

VR-Yhtymä vastaa tällä muutoksella strategiansa mukaisesti toimintaympäristön vaatimuksiin ja luo samalla edellytyksiä uudelle kasvulle. Kunnossapidon yhtiöittäminen mahdollistaa kokonaan uusien markkinoiden luomisen Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi VR-Yhtymä pystyy nyt keskittymään entistäkin paremmin henkilö- ja tavaraliikenteen asiakaskokemuksen parantamiseen, sanoo VR-Yhtymän toimitusjohtaja Rolf Jansson.

Raidekaluston kunnossapidon markkina näyttää hyvältä. Kun raideliikenteen osuus koko liikenteestä kasvaa niin samalla myös huoltomarkkina kasvaa. Uskomme olevamme kilpailukykyisiä tässä markkinassa ja pystymme hyödyntämään yhtiön kanssa saatua operatiivista kokemusta. Meillä on erittäin hyvä ymmärrys siitä mitä asiakas haluaa. Yhtiöittäminen avaa meille myös uusia mahdollisuuksia kehittää ja laajentaa nykyistä toimintaa, kunnossapitojohtaja Kimmo Soini sanoo.

VR-Yhtymä omistaa kaikki VR Kunnossapito Oy:n osakkeet. Uuden yhtiön palveluihin kuuluvat edelleen mm. raidekaluston kevyet ennakkohuollot, viankorjaukset, raskaat huollot, tavaravaunujen valmistus ja kaluston elinkaaren hallinta. Yhtiö tarjoaa myös raideliikenteen kalustotekniikkaan liittyviä asiantuntijapalveluita.

Lisätietoja medialle: 

Yhteydenotot VR Group mediadeskin kautta, p. 0307 0123

Taustaa:

VR-Yhtymä ja Liikenne- ja viestintäministeriö saavuttivat kesäkuussa 2018 yhteisymmärryksen rautateiden henkilöliikenteen kilpailun avaamisen etenemisestä. Linkki Liikenne- ja viestintäministeriön 5.6.2018 tiedotteeseen

 


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu