VR:lle Sustainable Travel Finland -merkki – kaikki junat kulkevat päästöttömästi

Visit Finland on myöntänyt VR:lle Sustainable Travel Finland -merkin osoituksena vastuullisesta toiminnasta sekä vastuullisen matkustamisen edistämisestä. Jokainen junamatka on ilmastoteko, sillä aivan kaikki Suomen matkustajajunat kulkevat jo nyt päästöttömästi. 

Sustainable Travel Finland -ohjelmaan mukaan lähtevä organisaatio sitoutuu noudattamaan vastuullisen matkailun periaatteita, tarkastelemaan ja kehittämään omaa vastuullisuustyötään sekä viestimään kestävästä matkailusta.  

”Junamatkustamisella on ratkaiseva rooli koko yhteiskunnan hiilijalanjäljen pienentämisessä. Mitä useammin junalla matkustetaan, sitä lähempänä olemme hallituksen päästötavoitetta hiilineutraalista Suomesta. Junamatkustaminen on lähtökohtaisesti muita liikennemuotoja vihreämpää ja muokkaamme myös omaa toimintaamme entistä vastuullisemmaksi muun muassa käyttämällä uusiutuvaa sähköä”, kertoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.   

VR tekee omassa toiminnassaan erilaisia valintoja vastuullisuuden edistämiseksi. VR:n matkustajaliikenteen junista 95 % kulkee uusiutuvalla, vesivoimalla tuotetulla sähköllä. Dieselvetoisten junien päästöt kompensoidaan Nordic Offsetin kautta.  

Sitoutuminen laajaan vastuullisuuteen  

Vastuullisen matkailun näkökulmasta raideliikenteellä on merkittävä rooli, sillä junamatkustamisen ansiosta vastuullinen matkailu ympäri Suomen on mahdollista.   

”Maata pitkin matkustamisen ja yleensäkin päästöttömämpien ja hiilineutraalien matkustusvaihtoehtojen kysyntä on noussut. VR tarjoaa matkailijoille viihtyisän, turvallisen ja ympäristöystävällisen tavan liikkua, ja yhteistyöllä pystymme vastaamaan kysyntään ja rakennettua erilaisia kohteita sisältäviä vastuullisia matkailuelämyksiä ympäri Suomen”, iloitsee Visit Finlandin kestävän matkailun projektipäällikkö Liisa Kokkarinen.  

Ympäristövastuun lisäksi ohjelman periaatteissa sitoudutaan myös laajemmin vastuullisuuteen, kuten edistämään hyvinvointia, ihmisoikeuksia ja tasa-arvoa, suosimaan paikallista sekä panostamaan turvallisuuteen. Merkin saadakseen tulee täyttää kaikki vaaditut kriteerit sekä sitoutua päivittämään ja seuraamaan omaa toimintaa vastuullisen matkailun näkökulmasta.   


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu