VR:ltä kesäksi myyntiin puoli miljoonaa Säästölippua

Junamatkustaminen on vahvassa nosteessa Suomessa. VR:n helmikuussa pysyvästi neljänneksellä laskemat hinnat ovat saaneet suomalaiset sankoin joukoin juniin. Tänä kesänä VR ilahduttaa asiakkaitaan tuomalla myyntiin vielä reippaasti lisää kaikkein edullisimpia Säästölippujaan. Halvimpia lippuja on nyt myynnissä 27.6. - 14.8. väliselle ajalle yhteensä jopa puoli miljoonaa. Säästölippu Helsingistä esimerkiksi Tampereelle, Turkuun ja Kouvolaan maksaa vain 9,90 euroa.

VR:n kaukoliikenne vahvassa kasvussa

VR tavoittelee tänä vuonna yli miljoonaa lisämatkaa omassa kaukoliikenteessään ja tavoitetta kohden ollaan menossa hyvää vauhtia. Matkamäärät ovat hinnoittelu-uudistuksen jälkeen (16.2.-31.5.) kasvaneet yhteensä 8,3 %. Liikenne- ja viestintäministeriön ostaman junaliikenteen matkamäärät noudattavat maaliskuussa tehtyjä liikennemuutoksia. Ministeriön ostoliikenteen määrärahat vähenivät noin 30% ja viikoittaiset junavuorot 8%.

Junamatkustaminen kasvaa etenkin Suomen pääyhteysväleillä, joilla matkamäärät ovat samaan aikaan kasvaneet jopa 23 % (Helsinki-Seinäjoki). VR:n yhdeksällä ydinreitillä tehdään noin 40 % koko Suomen junamatkoista. Matkustajat ovat valinneet junan yhä useammin etenkin Helsingistä Tampereelle (+ 18%), Helsingistä Jyväskylään (+18%) ja Turkuun (+ 13%).

Uudet nopeat junayhteydet 20.6. lähtien

VR myös nopeuttaa junayhteyksiä kesäkuussa useilla reiteillä, kuten toukokuussa kerrottiin. Uudet aikataulut astuvat voimaan maanantaina 20.6. Parhaimmillaan matka-aika esimerkiksi Helsingistä Ouluun lyhenee yli puolella tunnilla. Kaikissa kaukoliikenteen junissa on juhannusviikosta lähtien myös kahvila- tai ravintolapalvelut. Asemista uutena avautuu Kempele ja lisäksi VR aloittaa uuden liityntäbussin liikennöinnin Vaasan ja Seinäjoen välillä.

- Tavoitteemme on, että juna on joukkoliikenteen ykkönen ja kevään kehitys osoittaa, että olemme onnistuneet vastaamaan asiakkaidemme toiveisiin. Junassa matka-ajan voi käyttää hyödyksi monin tavoin ja syksyn aikana tuommekin asiakkaillemme uusia matkustusmukavuutta parantavia palveluja mm. VR Mobiilin ja ravintolapalvelujen parantamisen myötä, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.


Tilaa mediatiedotteet sähköpostiisi

VR etusivu VR Transpoint etusivu VR Fleetcare etusivu Pohjolanliikenne etusivu Avecra etusivu