VR:ltä kesäksi myyntiin puoli miljoonaa Säästölippua

Junamatkustaminen on vahvassa nosteessa Suomessa. VR:n helmikuussa pysyvästi neljänneksellä laskemat hinnat ovat saaneet suomalaiset sankoin joukoin juniin. Tänä kesänä VR ilahduttaa asiakkaitaan tuomalla myyntiin vielä reippaasti lisää kaikkein edullisimpia Säästölippujaan. Halvimpia lippuja on nyt myynnissä 27.6. - 14.8. väliselle ajalle yhteensä jopa puoli miljoonaa. Säästölippu Helsingistä esimerkiksi Tampereelle, Turkuun ja Kouvolaan maksaa vain 9,90 euroa.

VR:n kaukoliikenne vahvassa kasvussa

VR tavoittelee tänä vuonna yli miljoonaa lisämatkaa omassa kaukoliikenteessään ja tavoitetta kohden ollaan menossa hyvää vauhtia. Matkamäärät ovat hinnoittelu-uudistuksen jälkeen (16.2.-31.5.) kasvaneet yhteensä 8,3 %. Liikenne- ja viestintäministeriön ostaman junaliikenteen matkamäärät noudattavat maaliskuussa tehtyjä liikennemuutoksia. Ministeriön ostoliikenteen määrärahat vähenivät noin 30% ja viikoittaiset junavuorot 8%.

Junamatkustaminen kasvaa etenkin Suomen pääyhteysväleillä, joilla matkamäärät ovat samaan aikaan kasvaneet jopa 23 % (Helsinki-Seinäjoki). VR:n yhdeksällä ydinreitillä tehdään noin 40 % koko Suomen junamatkoista. Matkustajat ovat valinneet junan yhä useammin etenkin Helsingistä Tampereelle (+ 18%), Helsingistä Jyväskylään (+18%) ja Turkuun (+ 13%).

Uudet nopeat junayhteydet 20.6. lähtien

VR myös nopeuttaa junayhteyksiä kesäkuussa useilla reiteillä, kuten toukokuussa kerrottiin. Uudet aikataulut astuvat voimaan maanantaina 20.6. Parhaimmillaan matka-aika esimerkiksi Helsingistä Ouluun lyhenee yli puolella tunnilla. Kaikissa kaukoliikenteen junissa on juhannusviikosta lähtien myös kahvila- tai ravintolapalvelut. Asemista uutena avautuu Kempele ja lisäksi VR aloittaa uuden liityntäbussin liikennöinnin Vaasan ja Seinäjoen välillä.

- Tavoitteemme on, että juna on joukkoliikenteen ykkönen ja kevään kehitys osoittaa, että olemme onnistuneet vastaamaan asiakkaidemme toiveisiin. Junassa matka-ajan voi käyttää hyödyksi monin tavoin ja syksyn aikana tuommekin asiakkaillemme uusia matkustusmukavuutta parantavia palveluja mm. VR Mobiilin ja ravintolapalvelujen parantamisen myötä, sanoo matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.


VR-etusivu VR Transpoint -etusivu VR FleetCare -etusivu VR Group -etusivu